Wie zijn wij?

Wij zijn Co en Lia Keizer, dus vandaar de naam van deze site: de ‘Keizers’ reizen. Wij resideren in het mooie West-Friesland.

In juli 2012 hebben we onze allereerste camper aangekocht bij Stijkel Campers in Harderwijk: een Carthago Chic C-line 4.9. Daarvoor zijn we een paar keer met de caravan van mijn moeder weg geweest, alle keren naar Oostenrijk. En we hebben een aantal jaren gekampeerd met een klein tentje. Met alle spullen in de rugzak maar ook wel met alles op de fiets. En toen ik (Lia) klein was gingen we zomers altijd (eerst met tent, later vouwwagen en weer later) met de caravan op stap. 
We zijn in vele landen in Europa geweest. Het is ons zeg maar met de paplepel ingegoten.

Nu dus met onze eigen camper en dat is toch wel zeer luxe, dat beseffen we ons elke keer als we er mee op stap gaan,  je hebt altijd je eigen huis bij je. En dat bevalt erg goed, het is een bijzonder relaxte manier van reizen. Vooral de vrijheid spreekt ons erg aan. We bespreken nooit iets en verblijven meestal op camperplaatsen of vrije plekken.

November 2014 hebben we een E&P hydraulisch levelsysteem onder onze camper laten maken, middels vier poten wordt de camper automatisch waterpas gezet. Het bevalt ons enorm goed, bij aankomst op een plek sta je binnen no-time waterpas en stevig op de pootjes. Het was ook erg handig toen we vast kwamen te zitten in een zachte ondergrond of toen we een lekke band hadden.

In januari 2016 hebben we onze twee AGM gel accu’s vervangen door één Victron lithium accu van 90Amp. Dit hebben we laten installeren bij ACS Laarman in Dedemsvaart. Deze ene accu voldoet prima voor ons, hij gaat tot 10x langer mee. Met een AGM gel accu kun je 500-600 keer laden, met een Victron accu kun je tot 5000 tot 6000 keer laden. 
Het voordeel van lithium accu’s is dat ze heel snel laden tot 100%, dus ook met de dynamo van de auto. Een AGM accu laadt tot 80%. Waar een gel accu tot 50% ontladen kan worden is dit bij een lithium accu tussen de 0-20%.

In Marokko gebruiken we voor wifi-ontvangst een mifirouter van ZTE 5G gekocht (2023) bij www.mifi-hotspot.nl. We kunnen met meerdere apparaten inloggen op de mifirouter. Sinds juni 2017 gebruiken we in Europa ons mobiele abonnement. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook je smartphone prima als hotspot gebruiken voor meerdere apparaten.

Omdat wij via onze iPhone bereikbaar willen zijn op ons NL nummer hebben we het fysieke simkaart omgezet naar een e-sim. Dat gaat heel gemakkelijk online op de app van KPN. Het is zo gebeurd. Een e-sim is geen kaartje dus komt het sim-slot vrij voor gebruik van een fysieke simkaart (daar moet je telefoon wel geschikt voor zijn).
Zo kun je er nu een fysiek simkaart in doen van het land waar je verblijft, bijv. Maroc Telecom voor Marokko. Je geeft dan aan via welk telefoonnummer je de data wilt gebruiken (voor ons Maroc Telecom) en via welk telefoonnummer je wilt bellen of gebeld wilt worden. Het is zo eenvoudig als dat het klinkt.

Op onze laptop, mobiel en tablet gebruiken wij VPN (Virtual Private Networks), VPN verhult en verandert een locatie. Het is een betaalde app die jouw gebruik beschermd en je kunt op je laptop/mobiel/tablet NPO tv-programma’s bekijken in het buitenland (wat zonder VPN niet lukt) en je kunt zo veilig gebruik maken van vrije wifi punten, zonder dat je gevaar loopt dat criminelen jouw gegevens kunnen bekijken/hacken. Wj kochten de app met ‘lifetime’ gebruik, je kunt het op 5 devices gebruiken. Lees hier meer over VPN, wij gebruiken deze.
Als je op Netflix films wilt downloaden moet je de VPN uitzetten, anders krijg je niet al je zoekacties te zien.

Via deze website kun je informatie vinden over buitenlandse providers. Alles wordt wereldwijd toegelicht.

Voor navigeren gebruiken we de TomTom Go Navigatie app op onze telefoon. Dat werkt prima voor ons. Natuurlijk gaat het niet helemaal perfect, maar welk navigatieprogramma werkt er wel 100% goed? Daarnaast gebruiken we vaak maps.me, waarin je tot op straatniveau kunt inzoomen en je ook mee kunt navigeren. Voor het zoeken van een overnachtingsplekje is het ideaal. Deze app is gratis. Je moet wel voor het buitenland de betreffende kaarten downloaden voor offline gebruik.

Voor het vinden van camperplekken (campings kan ook, maar die gebruiken we niet zo vaak) gebruiken we o.a. de app van www.campercontact.nl van de NKC, deze app kun je offline gebruiken, je betaalt er € 5,99 voor, (voor NKC leden is de app gratis). Daarnaast kun je via de app park4night ook mooie plekjes vinden. Deze app is gratis. Park4night werkt alleen online.

Voor fiets- en wandelroutes gebruiken we komoot.nl. In dit programma kun je navigatie van de wandeling of fietsroute uit laten spreken (betaald). Het is op zich een gratis programma maar wij kunnen voor € 29,00 (eenmalige kosten) levenslang gebruik maken van gesproken navigatie, offline opslag van de route, en wereldwijde kaarten. De navigatie aanwijzingen zijn in het Nederlands, het werkt erg prettig. Je kunt routes opnemen en publiceren zodat anderen ze ook kunnen gebruiken. Lees hier verder hoe dit programma/app werkt.

Sinds 2020 hebben we een GoPro Hero 8. Hiermee maken we leuke filmpjes van onze ritten met de camper, maar ook tijdens het fietsen. De camera heeft een bijzonder goede steady-shot, oftewel de weg kan nog zo hobbelig zijn, dat zie je niet terug in het beeld. We zijn er erg blij mee, het is een leuke toevoeging aan onze verhalen.

Sinds juni 2019 hebben we e-bikes. Mountainbike-achtige fietsen, met brede wielen, kunnen we ook offroad rijden. Als je de grens van Nederland overgaat is er niets meer vlak en om met onze gewone fietsen heuveltje op, heuveltje af (lees berg) te gaan, daar hebben we domweg de conditie niet meer voor. Met deze e-bikes gaat dit prima. We hebben er al veel plezier van gehad.

Om ze in de garage te zetten maken we gebruik van een systeem van www.bike-holder.com en dat werkt perfect. Het is heel gemakkelijk om de fietsen in en uit de camper te zetten/halen. We zijn blij met onze fietsen en dit vast-zet-systeem.

Voor het navigeren met komoot.nl gebruiken we onze telefoon, die we via een x-grip op het stuur hebben gemonteerd. Het werkt heel prettig door de 2 balhoofden, waardoor het in elke stand te gebruiken is. Je kunt de telefoon gemakkelijk verwijderen om foto’s mee te maken. Als we de x-grip van de fiets afhalen plaatsen we het in de camper. We plaatsen de telefoon in de x-grip om het te gebruiken als navigatiesysteem.

Onder het rijden laden we onze fietsaccu’s beide tegelijk op, via onze 2000watt omvormer, dat gaat prima.

Thuis en in onze camper gebruiken we een waterfilter voor ons drinkwater. Het is een filter van Berkey. We hebben het gekocht tijdens onze reis door Canada/Amerika/Mexico omdat in Canada en Amerika fluor in het water aanwezig is. Er zijn veel mensen die onderweg altijd flessen water kopen, die plastic flessen zijn behoorlijk belastend voor het milieu. Doe eenmalig een aanschaf van dit Berkeyfilter en je kunt ca. 10 jaar toe. Het af en toe schoonmaken van de filters is super eenvoudig. Tevens kun je als optie fluorfilters aanbrengen. Fluor is slecht voor je hersenen en je hele gestel. Hier kun je zo’n filter bestellen. Wij hebben de ‘Travel Berkey’, voldoet prima qua inhoud. Dit zijn de filters voor fluor. Het water is heerlijk zacht, zuiver en zonder enige chloorsmaak.

Wij hebben de ramen van onze camper beveiligd tegen inbraak via Womo. Klik op de foto’s hieronder om het groter te bekijken.

Tijdens onze reis in Amerika hebben we een filmpje gemaakt hoe je de Thetford toilet cassette uit elkaar kunt halen om schoon te maken en daarna weer in elkaar moet zetten zodat je geen onderdelen over houdt. Zie hieronder het filmpje.

Als het waarschuwingslampje, dat de cassette vol is, niet meer aan gaat blijft de vlotter hangen. Dan is het tijd om onderstaand filmpje te bekijken en uit te voeren.

Wat houdt ons nog meer bezig behalve reizen met onze camper: goede voeding en gezondheid Er zouden zoveel meer mensen (langer) kunnen genieten van het leven als ze zich meer zouden verdiepen in wat goede voeding kan betekenen voor een goede gezondheid.

Onze andere passie, heb je misschien al geraden, is fotografie. Daarvoor hebben we een website in het leven geroepen: www.natuurpareltjes.nl

Onze reizen tot nu toe: 
2023 Marokko
2021 Marokko
2020 Marokko
2019 Oostenrijk en Roemenië
2018-2019 Marokko
2018 Marokko
2017 Duitsland / de Moezel
2016-2017 Canada/USA/Mexico 
2016 Marokko
2005 Sri Lanka
2015 Ierland-Engeland-Schotland
2014-2015 Marokko
2014 Ierland-Schotland
2013-2014 Marokko
2013 Noorwegen
2013 Marokko
2012 Rondje Duitstalig

Veel leesplezier op onze websites en wie weet komen we elkaar onderweg ergens tegen. Het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten.

We zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat in ons gastenboek