2023 Marokko 9 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Zondag 9 april 2023: Le Bettaix / Val Thorens

Vanmorgen was het 0º, de temperatuur stijgt langzaam. We zijn om 8uur boven op de parking in Val Thorens. ‘Ons plekje’ is bezet door een Spaanse camper, jeetje wat nu. We zetten hem min of meer toch op ons plekje maar dan een aantal meters naar voren. Hier kunnen we de camper ook beter recht zetten, dat is wel een fijne bijkomstigheid.

Er komt al vroeg een helikopter aanvliegen, die landt een 200meter verder op een helikopter-landplaats. Meestal is er dan stront aan de knikker, oftewel er moet iemand naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zo ook nu, als hij weer opstijgt hangt er een brancard aan een van de zijstangen. Even later volgt een tweede heli, en het is niet de laatste die we zien komen en gaan. Co maakt een paar leuke plaatjes van de sneeuw naast onze camper, grappig hoor. 

Onze schoenen zetten we op het dashboard in de zon, zo trekken ze een stuk gemakkelijker aan als dat ze koud en stug zijn.

Om 9.30uur gaan we skiën, niet te vroeg, we maken veel kilometers dus we hoeven niet zo vroeg weg. Bovendien krijgt de zon dan kans om de sneeuw wat zachter te maken voor ons.

Van mijn broer Ben kreeg ik de tip om een app te downloaden die heet: ‘Ski tracks lite’. Hiermee kun je de afstand zien die je werkelijk skiet en de afstand die je in de lift zit. Alsmede ook de tijd dat je daadwerkelijk in beweging bent en ook nog wat je maximale snelheid was.

Na de middag gaan we weer fris van start om 14uur, we hebben even genoten van het zonnetje op ons eigen terras in onze eigen ligstoelen, wie heeft het. 

We doen de Cime Caron en boven heb je een prachtig uitzicht op de hoge reuzen in de verte. We vragen een skiër of hij een foto wil maken van ons. We willen eigenlijk een bepaalde achtergrond en dat lukt bij hem niet. We vragen een volgende en die maakt een complete reportage van ons, ver weg, dichterbij en heel dichtbij. En wij maar lachen met toegeknepen oogjes van het scherpe licht. Haha

Om half 5 zijn we terug bij de camper, de dag is rond vol. Het werd in de loop van de middag in de onderste regionen wel ‘werkijs’, zwaar voor de benen. Er komen steeds meer mensen terug op de parking en het wordt langzaam aan leeg. Co fotografeert het uitzicht vanuit onze huiskamer. En er komt nog een helikopter iemand ophalen, gezien de brancard. Dat zal voor vandaag toch wel de laatste zijn.

We zijn vandaag 59.3km onderweg geweest, 20.3km met de liften en 39km geskied. Onze hoogste snelheid was 55.9km p/u. De steilste helling was 23º, we hebben 10 afdalingen gedaan. Grappig zulke informatie, althans wel voor ons. We zijn op 3175m hoog geweest.

Om 19.45uur betaal ik onze parkeersessie en rijden we naar Le Bettaix voor de overnachting. Het was weer een leuke dag met prachtig weer, we hebben heerlijk geskied. In Le Bettaix aangekomen zien we de laatste zon op de Cime Caron schijnen en in het dorpje zijn een paar huizen mooi verlicht.


Terug naar 8 april 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 10 april 2023