2023 Marokko 7 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Vrijdag 6 april 2023: Le Bettaix

Het was een rustige nacht en bij het opstaan is het droog, het zou om 6uur beginnen te sneeuwen volgens de weerapp. Het is wel bewolkt. Om kwart voor 8 rijden we naar boven, naar de P4 parking van Val Thorens. Bij het opstaan was het 2º.

Voorheen was dit een gratis parking tussen 7-20uur. Nu zijn de 1e 20 minuten gratis en daarna ga je betalen. 
€ 0,50 – 1uur
€ 1,00 – 2uur
€ 2,00 – 3uur
€ 4,00 – 4 t/m 7 uur
€ 6,00 – 8 t/m 12 uur
Na 12 uur ga je € 11,00 per nacht betalen. Het is ons alleen niet duidelijk of deze € 11,00 bovenop de € 6,00 daggeld komt.

We zijn aan het dubben wat we doen, of we hier blijven staan of terug gaan naar Le Bettaix, het zou immers gaan sneeuwen. Op dit moment klaart het behoorlijk op. Maar nog geen uur later begint het te krokkelen. 

We besluiten naar beneden te rijden nu de weg nog schoon is. Als we de parking af zijn is daar een waterstroompje. We vullen onze watertank helemaal vol met fris bergwater. Het begint steeds harder te sneeuwen, ‘dus haasten we ons naar beneden’. Ik schreef eerst ‘dus maken we voort’. Maar we twijfelen of het nu vort is of voort. Terwijl we elkaar aankijken en nadenken  verander ik het lachend in ‘dus haasten we ons naar beneden’, haha. Opgelost. Tijdens het rijden zakt de temperatuur naar 0,5º.

We parkeren weer op ‘ons’ plekje en gaan op internet wat dingetjes doen. Ondertussen sneeuwt het behoorlijk, alles wordt wit om ons heen. 

Drie kwartier later stopt het met sneeuwen, het gaat over in een miezerbuitje met af en toe een sneeuwvlokje. Het begint hard te dooien, de weg is al schoon.

Om 13uur gaan we wandelen, even de benen strekken en ondertussen de wandelschoenen schoonmaken in de sneeuw. Ze zijn aan de onderkant helemaal oranje met Marokkaanse modder. We hebben dus niet alles daar achtergelaten. Eerder liepen we de andere schoenen ook al schoon in de sneeuw. Het ziet er oranje van.

We lopen door het dorp naar de andere kant langs het water. Het stroomt snel, zal nog wel even doorgaan zo. Er piepen af en toe wat gele bloemetjes boven de sneeuw uit.

We gaan rechtsaf een onverhard en modderig pad op, richting Les Menuires. We komen boven het dorpje Le Bettaix. Bij de lift staat trouwens Bettex, what’s in a name.

We komen bij een bankje en nemen plaats om van het uitzicht en het zonnetje te genieten.

Daarna lopen we via een zigzag paadje terug naar beneden. Ook hier is de sneeuw alweer bijna verdwenen. Er staan bloemetjes te bloeien waaronder primula’s en krokussen. De natuur is sterk ondanks de koude. Als we terug zijn bij de camper ziet de omgeving er net zo uit als gisteren, groen met een beetje sneeuw. En zo heb je dan winter en lente op 1 dag.

We kijken bij de Intersport zaak waar we ski’s willen huren wat de openingstijden zijn. 
Ma-di: 8.30-9.30u en 16.00-18.30u
Vr: 8.30-9.30u en 14.00-19.00u
Za-zo: 8.30-19.00uur

Zo dan weten we dat alvast voor een volgend jaar. Het zag er nl erg gesloten uit vanmorgen, maar kennelijk was ik er niet op de juiste tijd. Aan het einde van de middag gaan we erheen om voor een paar dagen te huren. Hebben we de ski’s alvast in huis, kunnen we morgen zo naar boven rijden.

We hebben een Ieniemienie filmpje gemaakt van ons ritje heen en weer.


Terug naar 6 april 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 8 april 2023