2023 Marokko 6 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Donderdag 5 april 2023: Sant Esteve de Palautordera (Sp) – Le Bettaix (F)

Het was een rustige nacht op deze parkeerplaats. De rit terug naar de doorgaande route is eerst door een krappe straat met aan weerskanten allemaal geparkeerde auto’s. Maar we redden het.

We rijden om 6.45uur weg, dat is vroeg maar we zijn al even wakker en het is koud, 4º buiten, 12º binnen. Dus gaan we ons warm rijden en later ontbijten, daar is het toch nog te vroeg voor. We zien de zon opkomen in een prachtige rode lucht.

De Pyreneeën komen in zicht, wat een massief, en dan zijn dit nog maar de uitlopers ervan. We rijden de grens over naar Frankrijk bij Le Perthus. We hebben in Spanje aan tol € 22,85 betaald, via 4 trajecten.

In Frankrijk rijden we ook tolwegen omdat we wat sneller in Val Thorens willen zijn. Vrijdag gaat het sneeuwen en dan willen we boven zijn. Want zaterdag wordt het mooi weer, dan kunnen we gelijk skiën, met een laagje verse sneeuw.

We rijden via Perpignan, Orange, Valence naar Grenoble. Daar gaan we tanken bij de E-LeClerc. Dat scheelt €0,21 per liter met andere aanbieders en het ligt nagenoeg op onze route. We hebben een app op de telefoon voor Frankrijk: CarburantPro. Er staan veel tankstations in maar niet alles, er worden prijzen vermeld. Bij de E-LeClerc in Grenoble betalen we € 1,798 per liter

We rijden verder richting Chambery en de grote reuzen komen in zicht. Onder aan de steile rotswanden liggen in sappige groene weides vele dorpjes. Boven op de toppen zien we sneeuw, dat ziet er goed uit.

We komen aan bij Albertville voor de laatste 60km over de N90 naar Moutiers en Val Thorens. Maar dan is de weg afgesloten en worden we via een brug over de A430 Albertville in geleid. Het is een lange rij auto’s die voor ons en achter ons rijdt. Wat een hectiek. We besluiten om eerst te gaan eten, misschien wordt de blokkade opgeheven en kunnen we de snelweg weer op. 

Na het eten gaat de stroom auto’s gestaag door, dus sluiten we toch maar aan. Op een aantal kruispunten zijn agenten de boel aan het regelen. Er zijn niet aldoor aanwijzingen waar we heen moeten, dus roepen we in het voorbijgaan ‘Moutiers’ en krijgen dan de aanwijzing, rechtdoor.

Dat klopt min of meer wel, we rijden evenwijdig aan de N90. We komen door dorpjes, het is wel mooi hier. Er staan veel bomen te bloeien in wit en paars, andere staan met een fris groen kleedje te pronken, het is volop lente. En dan te bedenken dat we straks boven in de sneeuw gaan skiën. 

Dan zie ik op de N90 het verkeer weer rijden in de richting van Moutiers. We pakken de eerstvolgende oprit en suizen over een rustige weg naar Moutiers en vervolgens naar Le Bettaix, een dorpje onder Les Menuires waar we op een parking gaan overnachten.

Op deze hoogte ligt een klein beetje sneeuw. De skipistes die in dit dorp  uitkomen zullen zeker met kunstsneeuw zijn. Het dorp is druk bezet, er staan veel auto’s, de Fransen hebben paasvakantie. Maar op de busparking staat op 1 rood campertje na, helemaal niets.

We hebben er 13 uur over gedaan om hier te komen, de omleiding bij Albertville heeft heel lang geduurd, we hebben tussendoor nog gegeten, maar toch. We hadden gehoopt om rond 17uur aan te komen hier, maar dat werd 19.45uur.

We hebben 738km gereden. Het laagste punt was op 29m, het hoogste op 1561m. De temperatuur schommelde rond de 19º. Het was prima rijweer, bewolkt maar droog. In Frankrijk hebben we aan tol € 94,30 betaald. De grootste post was voor Perpignan naar Valence: € 62,90. Bekijk hier het korte filmpje van vandaag.


Terug naar 5 april 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 7 april 2023