2023 Marokko 5 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Zondag 5 februari 2023: Ouezzane – Fes

Vanmorgen maken we weer gebruik van het zwembad, 10º, lekker hoor.

In de bomen rond de camping zitten allemaal koereigers, het zijn er veel. ’s Middags zitten ze rechts van het zwembad, dan schijnt de zon daar op de bomen. ’s Morgens zitten ze bij de weg, lekker op te warmen in de vroege zon.

Om 11uur rijden we weg, we gaan naar Moulay Idriss, althans dat is het plan, met een omweg. Dus we zien wel hoe ver we komen.

We rijden eerst een stukje noordwaarts en gaan dan de R408 op. Het is direct al prachtig, wat een kleuren groen zijn er toch in de natuur. Er zijn veel mensen langs de weg, en ondanks dat het zondag is wordt er ook af en toe op het land gewerkt, voornamelijk ploegwerk.

Zelfs hoog op een helling zie je ze ploegen. Af en toe is het bijzonder steil, je zou denken een paar regenbuien en alles spoelt naar het land van je benedenbuur.

Het golfplaten gehalte is hoog, vooral op de daken van de huizen. Maar ook omheiningen worden er mee gemaakt, en dan in allerlei kleuren. De R408 gaat later over in de R501.

We zien bij een huis dat de auto klaar gemaakt wordt voor de markt, de eerste dozen staan al op het dak, de rest ligt nog op de grond. Het is een verkoper van huishoudelijke artikelen. We komen door een plaats waar om de zoveel lantaarnpalen er een afvalmand aan de paal hangt. Kijk dat werkt, want het is er redelijk schoon op straat.

Dan gaan we over van de provincie Ouezzane naar de provincie Taounate. Direct op de ‘grens’ merken we het verschil, wat is hier de weg slecht. En dat blijft zo tot Fes aan toe. Naast dat er gaten zijn, zijn er ook vele verzakkingen. Het is dus constant oppassen geblazen.

Maar zoals vaak bij een slechte weg maakt de omgeving heel veel goed. In dit geval wel.

Omdat de weg zo slecht is rijden we niet al te snel, vaak tussen de 35 a 40km p/u. Dat houdt in dat we Moulay Idriss niet gaan halen. We besluiten om naar Fes te gaan.

Naarmate we dichter bij Fes komen veranderd de omgeving. Er komen meer kalktinten in de heuvels. Zo ook in de huizen, het is witte leem. En we zien nu naast de golfplaten daken ook strooien daken.

We komen aan in Fes. We rijden eerst naar een grote parking, die staat in Campercontact. Maar die vinden we te dicht langs de drukke weg liggen. Dus rijden we door naar camping Diamant Vert, daar zijn we nog nooit geweest. Net zoals de route die we net gereden hebben. Die was ook voor het eerst, we zullen hem niet zo gauw weer doen. Ooit in de toekomst maar en dan hopen, ook voor de mensen die hier wonen, dat de weg opgeknapt is.

In de stad zijn er veel mensen op de been, vooral in de parkjes langs de weg. Onderweg zaten er in de buurt van Fes ook veel mensen te picknicken onder de bomen, hele groepen. Gezellig hoor.

Om half 5 zijn we op de camping. Het is er leuk bezet, we zien wel 7 NL campers, en een stel Nederlanders, ieder op een motor, zijn een tentje aan het op zetten.

Het laagste punt was op 85m, het hoogste punt op 731m. Het werd 20º vandaag. Later werd het bewolkt en zakte de temperatuur een beetje.

Bekijk hier het filmpje van deze leuke rit.

Coordinaten camping Diamant Vert in Fes: 33.987311, -5.021103


Terug naar 4 febuari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 februari 2023