2023 Marokko 5 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Woensdag 5 april 2023: Graena – Sant Esteve de Palautordera

De nacht heeft alles afgekoeld, het is vanmorgen 5º buiten en 14º binnen, brrrr. Het was wel een heerlijk rustige plek. Om 8uur gaan we rijden, de vroege zon kleurt de omgeving in een warm licht. 

We zijn 1,5km van de snelweg dus we zijn zo weer op pad. We volgen constant de snelweg, uiteindelijk komen we op de AP7/A7 terecht. 

Het landschap is afwisselend maar soms ook ronduit saai. We zien af en toe vervallen huizen, dat komt gelukkig in NL niet zoveel voor. Het is een armoedig gezicht.

De natuur heeft duidelijk haar voorjaarskleedje aan, we zien regelmatig bloeiende bomen en struiken. De fruitbomen zijn de bloei al voorbij en zien al behoorlijk groen. 

We rijden kilometers lang langs sinaasappelboomgaarden, en dat ruikt zo lekker. Het is jammer dat we geen geur bij de foto’s kunnen leveren. De plantages reiken zover het oog kijkt.

Ter hoogte van Tarragona zegt het matrixbord boven de weg dat er over 14km een file is omdat 6km verder er een ongeluk is gebeurd. Ik kijk gauw op TomTom en we gaan de AP7 af en op de A7 verder. De A7 gaat evenwijdig aan de AP7 en we zien verderop het verkeer kilometers lang stilstaan.

Als we ze weer zien rijden zoek ik een punt op waar we de AP7 weer op kunnen. Dat is 3km verder. Maar dan raken we zelf in langzaam rijdend verkeer, het is spitstijd. De oorzaak van het langzaam rijdende verkeer is een rotonde die heel druk is. Maar dit is altijd nog beter dan een hele tijd stilstaan.

Om half 7 duiken we bij een tankstation de parkeerplaats op om te eten. Terwijl Co ons prutje klaarmaakt kijk ik voor een overnachtingsplek. In Park-4-night vind ik in een dorpje 7km van de AP7 zo’n 6tal slaapplekken. De 1e is gesloten, de 2e ook, op de derde kunnen we terecht en er is ruimte. We staan op een parking aan de rand van een groot koolzaadveld. Het staat enorm geel te zijn, prachtig hoor. Even later komt er een vrouw met haar camper tegenover ons staan.

We hebben veel gereden vandaag, 863km. Het was veelal erg druk op de weg, vooral bij de steden. Het laagste punt was op 5m, het hoogste op 1274m. De temperatuur tikte de 24,5º aan, het schommelde meestal rond de 18º.

Coordinaten Parking Sant Esteve de Palautordera: N41.70229, E2.43354


Terug naar 4 april 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 april 2023