2023 Marokko 31 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Dinsdag 31 januari: Cléry sur Somme (Fr) – Mirambeau (Fr)

Zoals ik meestal begin: het was een rustige plek, we hebben lekker geslapen. Bij het opstaan is het in de camper 18,5º, buiten 0º en in het water 3º.

In het water? Ja, in het water. Wij doen sinds 14 maanden de Wim Hof methode. Ken je hem, de Iceman? Dus doen we alle dagen zijn ademhalingsmethode en proberen we ook alle dagen te zwemmen/dippen. En dat is in de winter natuurlijk andere ‘koek’ dan in de zomer. Maar de watertemperatuur in de winter daar kijken we echt naar uit tijdens de zomermaanden, haha.

Dus kwam het goed uit dat we vannacht naast de Somme stonden. Konden we vanmorgen in ons badpak/zwembroek het trappetje af, zo het water in plonsen. Even later de thermometer er in gehangen, 3º, lekker hoor. We staan weer ‘aan’ voor de rest van de dag. Het zal tijdens de reis blijken waar we allemaal kunnen dippen c.q. zwemmen, spannend. En anders wordt het gewoon een koude douche, als-ie maar ijs- en ijskoud is. 😉


We starten even na half 9 met onze verdere reis. Het is een smalle landbouwweg (wel verhard) die naar en van de CP gaat. Gelukkig komen we niemand tegen, want we zouden dus echt niet de kant in gaan, dat is te zacht voor ons gewicht.


We komen weer bij de tolweg en rijden weer smooth verder. Op de tolwegen is het zeer van de rustige, buiten de tolwegen is het wat drukker, maar prima te doen.


We komen door Parijs, via de Telepherique welteverstaan. Daar is het druk vanwege de ochtendspits, maar ook hier komen we rustig aan heelhuids doorheen. Wel zo fijn.


We hebben een app op de telefoon: CarburantPro. Hierin zien we waar we ‘goedkoop’ kunnen tanken. Nou ja, goedkoop, dat lukt niet meer tegenwoordig. We rijden de snelweg af, blijven wel evenwijdig aan de A10 en tanken voor € 1,835 bij een LeClerc supermarkt. Langs de snelweg zagen we een prijs voorbij komen van € 2,189, of ze wel sporen….. LPG is hier ook hartstikke duur, we zagen € 1,19, dat is twee keer zoveel als in België. LPG tanken we in Los Barrios, zoals alle jaren.

We rijden dus over de tolwegen, ik zal morgen verslag doen van de kosten. Dan weten we het totaal. Maar het staat buiten kijf, het rijdt heerlijk rustig over de betaalde wegen en ze zijn prima te rijden.

Niet zoveel foto’s vandaag, op dit soort wegen is er weinig te beleven of te zien.

Via Campercontact komen we op een voormalig Municipal camping in Mirambeau. Het kost € 8,00 met alle voorzieningen aanwezig, gratis stroom. Supermarkt dichtbij, en ook een ‘goedkoop’ tankstation. Van alle gemakken voorzien dus. We zijn wel blij dat het niet zo nat is want de 3 plekken op grind zijn bezet, dus staan we op het gras.

Coordinaten van de overnachtingsplek: Mirambeau, N45.37865, W0.56857

Terug naar 30 januari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 1 februari 2023