2023 Marokko 30 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Maandag 30 januari: Thuis – Cléry sur Somme (Fr)

En dan eindelijk is de dag daar, we zijn weer op reis, joepie-de-poepie. Na bijna twee jaar niet gereisd te hebben zijn we blij dat we weer op pad zijn.

Gisteren afscheid genomen van mijn zus en haar man en van mijn lieve moedertje, ze vond het niet leuk, zal ons missen, maar ze zei: jullie moeten wel gaan hoor. Wel voorzichtig zijn en niet meer op van die smalle weggetjes rijden. Ja hoor mam, dat beloven we.

Mijn jongere broer die ook aanwezig was zei: Als ze wel zo’n weggetje in gaan staat daar vast een bord met erop: mag niet van mama. Haha.

Rond het middaguur gaan we van start. Het is zonnig weer om te rijden, wel waait er een hoop wind waar we af en toe behoorlijk last van hebben. Pas in België is het over.

Het is druk op de weg, maar rustig aan dan komen we er ook. We zijn deze reis van plan om voor het eerst via tolwegen te rijden. We willen zo snel mogelijk naar Marokko, we wilden eigenlijk al eerder weg, maar zaken hielden ons in Nederland.


We zijn 462km verder en staan op een camperplek in Cléry sur Somme, aan de rivier de Somme in Frankrijk. Een rustige plek aan het water, de Somme dus. Er ligt een grote boot waarvan je eventueel stroom en water kunt gebruiken. Wat ludiek. Maar we hebben het niet nodig. Het is een heuvelachtige omgeving en de zon ging prachtig onder.


Het is rustig en erg donker hier, lekker wel. En dan ga ik weer aan het verslag, wat leuk weer. Er zijn nog niet zoveel foto’s te bewonderen, maar dat worden er vanzelf wel meer gaandeweg de reis. Dat zijn jullie van ons gewend.

Leuk dat jullie weer virtueel meereizen met ons, we gaan er weer wat leuks van maken.

Coordinaten van de overnachtingsplek: Cléry sur Somme, N49.94744, E2.87542Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 31 januari 2023