2023 Marokko 3 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Maandag 3 april 2023: Aquouass Briech

We blijven nog een dagje hier. Het was een rustige nacht, geen hondengeblaf en het geluid van de weg en de branding was er vannacht niet.

Gisteren hebben we de buitenkant van de camper gedaan, vandaag is de binnenkant aan de beurt. Co haalt de garage helemaal leeg en ik ga binnen aan de gang. We laten echt al het stof achter in Marokko.

De fietsen krijgen een sloot water over zich heen, ze hebben helemaal weer hun bordeaux kleur terug, en de ketting ziet weer grijs i.p.v. oranje. En tussen alles door heb ik twee broodjes gebakken, daar kwamen we tenslotte voor naar hier.

Na de middag lopen we naar het strand en maken een blootsvoets wandeling langs de waterrand. We zijn helemaal alleen hier, geen mens te zien, alleen twee honden die even naar ons blaffen maar verder niets doen.

Als Co ’s middags de douche uit gaat proberen blijkt die erg kalkrijk water te geven. Ik pak wel even een washandje, werkt ook erg verkwikkend. Co vertelt dat er gelijk met hem een aantal werkmannen aan het douchen waren, stukadoors. Hun gezichten en armen zagen helemaal wit. Het stof zat in oren en neusgaten, ze gebruiken totaal geen bescherming.

De muren van de douchehokjes zijn niet zo hoog dus je steekt er met je kruin bovenuit. Co ging op zijn tenen staan en zei tegen de man naast hem, je moet je pet nog afzetten hoor. Hij snapte het eerst niet maar later wel. Hij had met stukadoren zijn pet op en nu niet, dus zijn gezicht zag wit en zijn kale hoofd niet. Het was net of hij zijn pet nog op had, haha.

Gisteren ben ik nog vergeten te melden dat we in Tetouan diesel getankt hebben voor 12,12DH p/ltr. Het laagste tot nu toe. In dezelfde stad kon je ook 12,80DH p/ltr betalen, maar daar hebben we toch maar niet voor gekozen……

Het plan is om morgenochtend op tijd via de tolweg naar Tanger Med te rijden. We hebben besloten om nog een paar dagen te gaan skiën in Frankrijk. En op dit moment is het juist ideaal qua weer en sneeuw.


Terug naar 2 april 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 4 april 2023