2023 Marokko 28 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Dinsdag 28 maart 2023: Meknes

We rijden met een gangetje van zo’n 294km door het langs flitsende landschap. Dat schiet lekker op……Alleen zitten we niet zelf achter het stuur, dat laten we over aan de machinist van de TGV waarin we zitten.

Vandaag gaan we dus treinen. We gaan met een boemeltje naar Kenitra, waar we overstappen op de TGV naar Tanger Ville. Deze gaat langs de kust. Terug gaan we met een boemeltje rechtstreeks naar Meknes via het binnenland. We wilden eigenlijk heen en weer door het binnenland maar dat ging niet. De heenreis kost 266DH p.p., de terugreis 137DH p.p.

Han brengt ons om kwart voor 8 MT naar het station. Stipt om 8.15uur vertrekt onze trein naar Kenitra. Het eerste deel is leuk, we rijden door een heuvelachtig en groen landschap. Na Sidi Kacem zijn er voornamelijk  saaie vlaktes met veel bomen. De ramen van de coupé waar we in zitten zijn heel smerig, dus fotograferen is niet te doen.

In Kenitra stappen we over op de TGV naar Tanger Ville. En hard rijdt deze snelheidstrein, met zo’n 294km zoeven we geruisloos over het spoor. De wereld snelt aan ons voorbij. Er wordt nergens gestopt, het is non-stop naar Tanger. We zien opvallend veel campers via de tolweg naar het noorden rijden. De grote uittocht is aan de gang.

We komen om 11.10uur aan in Tanger Ville en lopen het grote moderne stationsgebouw in. Er zijn schone wc’s waar we graag gebruik van maken. We lopen naar het strand en nemen plaats op de boulevard om onze meegebrachte yoghurt op te eten, voor ons is het immers geen Ramadan. Het is bijzonder rustig op het strand, er zijn maar een paar mensen van de zon aan het genieten.

We lopen richting de oude medina van Tanger. We komen langs prachtige gebouwen met mooie gevels en klimmen de trap op naar de medina.

We lopen door de nauwe straten, naast moskeeën zijn er in Tanger Ville ook een paar kerken, en uiteraard zijn er veel hotels en Riads. Het is onwijs druk in de medina met oudere toeristen en hun gidsen. De mobiele verkopers proberen hun waren aan de man/vrouw te brengen, degene die een winkeltje hebben wachten rustig op een krukje voor hun toko op klanten.

We komen bij één van de ingangen naar de overdekte souk. Via de slagers komen we in de vishal terecht. Hier is het druk en er zijn ontzettend veel en verschillende soorten vis te koop. 

Daarna gaan we buiten in een parkje op een bankje zitten en genieten van de mensen die ons passeren. Mensen kijken is altijd leuk. We hebben ca. 3 uur tussen de beide treinreizen in en dat is genoeg om Tanger medina te bezoeken.

We lopen via de binnenstad terug naar het station. Het is druk op straat met verkeer en mensen maar dat is niet erg, een beetje reuring mag wel. Op de boulevard was niet veel te beleven.

We komen langs een gebouw waar twee mannen op een levensgevaarlijke manier aan het schilderen zijn. Dit zien we wel vaker in Marokko. Ze staan op 2 plankjes die aan lange touwen hangen. Een plank op kniehoogte moet een val naar achteren voorkomen en nu is er ook nog een zekering naar beneden, een touw aan een van de planken waar ze op staan gaat naar beneden waar een man die vast houdt. Hij moet de ‘steiger’ straks van de gevel aftrekken anders kunnen ze niet schilderen. Het ziet er allemaal erg wiebelig uit. En dan moet je ook nog netjes met rode verf langs de witte randjes schilderen, pffff.

We zijn ruim op tijd bij het station, om 14.30uur vertrekt onze trein. We stappen in de al wachtende trein en zoeken onze coupé op. Zowel heen als terug reizen we 1e klasse, dat was niet zoveel duurder dan met de 2e klasse. Het voordeel is dat we besproken plaatsen hebben. Bij binnenkomst zien we dat ook deze ramen smerig zijn. Co stapt weer uit met een fles water en wat tissues en gaat poetsen. Even later tikt een jongeman op zijn schouder en neemt het over. Het is een medewerker van de trein en even later is ons raampje min of meer spic-en-span. We geven hem een paar dirhams voor zijn gedane moeite. Shukran.

Ook nu vertrekt de trein stipt op tijd. We laten de stad al snel achter ons en zoeven met 99km p/u door een groen landschap naar Assilah, het 1e station waar gestopt wordt. We komen langs zoutpannen, we zijn immers dicht bij de kust.

De spoorweg overgangen zijn niet zo geregeld als in NL. Heel vaak, vooral bij paden die de spoorweg kruizen, zijn er geen slagbomen en al helemaal geen geluidssignalering. Bij onverharde wegen is er een wachter maar nog steeds geen slagbomen of geluidssignalering. De wachters houden de mensen tegen als de trein er aan komt. Ze hebben vaak een eenvoudig onderkomen naast het spoor staan. Bij de grotere wegen zijn er uiteraard wel slagbomen. Anders zou het een slagveld worden. Langs de spoorweg zien we heel veel kuddes met schapen en geiten, dat is natuurlijk wel oppassen voor de herders voor als er een trein aankomt.

Het is een leuke reis door landelijk landschap. Er wordt diverse keren gestopt op stations, de wagon waarin wij zitten wordt steeds leger en rustiger. Er is van alles te zien in de landerijen en op de wegen waar we langs rijden.

Als we terug komen in Meknes is het inmiddels al na half 7. Een taxi kunnen we zo gauw niet vinden, het is immers voor de Marokkanen bijna tijd om te eten na een dag vasten. We gaan lopen en houden een voorbijrijdende taxi aan die ons toch wel weg wil brengen. Thuis schuiven we zo aan de gedekte dis, het eten is weer voortreffelijk en lekker. 

Al met al was het een leuke dag. We hadden liever heen en weer met het boemeltje gegaan maar een keer met zo’n TGV was ook wel een leuke ervaring. Wat gaat dat onwijs hard. Tanger Ville was op zich wel leuk maar we hebben mooiere medina’s bezocht. Morgen gaan we weer op pad, verder naar het Noorden.


Terug naar 27 maart 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 29 maart 2023