2023 Marokko 24 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Vrijdag 24 februari 2023: Tafraoute

Vannacht heeft het geregend, eventjes flink, maar daarna niet zoveel meer. De wind stond gunstig voor ons, hij kwam van achteren, dus dan schudt de camper niet zo.

Vanmorgen hebben we niet zoveel gedaan. Buiten is het een mooi gezicht, de bergen rondom ons zijn prachtig met grote donkere wolken erboven. Ik heb de tepelberg op verschillende momenten op de foto gezet, zie hieronder. Na de regen van vannacht is het nu bijzonder helder buiten.

Er is af en toe nog een spatje en de wind, die steeds harder ging waaien, is koud. Vanwege het onbestendige weer hebben we niets afgesproken om te wandelen of fietsen, dus hebben we vanmorgen vrij.

Vanmiddag willen we fietsen, een route van 53km, via Tahala door de bergen en via de R105 terug naar Tafraoute. Toni en Annelies gaan vanmiddag naar een Marokkaanse familie op visite en gaan daarom niet mee. Frank en Ria willen even rustig aan doen, gaan ook niet mee. Jo en Judy willen wel mee, dus spreken we af om om 13uur te vertrekken.

Na het eten haalt Co mijn fiets uit de garage, die van hem stond al buiten vanwege het legen van de wc-cassette. Maar dan blijkt dat de voorband van mijn fiets helemaal leeg is, oei.

Gauw het voorwiel eruit en dan de lege binnenband. De buitenband nagekeken of er iets in zit en dan de nieuwe binnenband erin. Geen tijd om te plakken. Even later is de fiets fiets-klaar.

Dan komt Judy zeggen dat ze toch niet mee gaan, Jo is met een klusje bezig aan hun camper en kan nu niet weg. Geen probleem.

Het is inmiddels kwart voor 2 dus gaan we niet meer de grote route doen, dat duurt te lang. We rijden naar de Ammelne vallei en gaan ergens linksaf een dorpje in, op de bonnefooi. Maar je kunt daar alleen rond rijden en dan weer terug naar de doorgaande weg.

We hebben geen zin in freewheelen en gaan naar Tagdicht. Het is nu zo helder met mooie vergezichten dat we die route nog een keertje willen doen. Het is en blijft een prachtige route. 

Via de serpentines rijden we gestaag omhoog en rijden daarna de kloof in. Wat is het toch een imposante omgeving, hoge rotswanden in mooie kleuren, je voelt je toch wel erg nietig zo. 

Via de vele haarspeldbochten komen we aan bij de mooie poort en rijden verder naar het dorp.

We komen langs het café van Adla, het terras is leeg, geen tafels en stoelen. Het ligt nu helemaal in de schaduw van de hoge gigantische rots, die ziet vandaag geen zon meer.

We rijden voorbij het café verder omhoog en komen weer in die heerlijke zon. Aan het einde van de weg zetten we fietsen neer en lopen een klein stukje tussen de huizen naar een mooi uitzichtpunt.

We zien ver beneden ons allemaal terrasjes. Er staan een paar lemen huizen hier, eentje is al aardig tot ‘natuur’ aan het retourneren. Het valt ons op dat de bloesembomen er erg mooi bij staan.

We dalen af naar Ammelne vallei en rijden daarna omhoog naar Tafraoute. Een leuke rit, beter dan in je camper zitten en lezen of puzzelen, dat kan vanavond wel weer. Haha 

Er stond heel veel wind maar het was toch wel goed te doen met fietsen.

We hebben in totaal 33.4km gefietst in (werkelijke tijd) 2:12uur en 740 hoogtemeters. Het laagste punt was op 890m, het hoogste op 1410m.


Terug naar 23 februari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 25 februari 2023