2023 Marokko 2 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Donderdag 2 februari 2023: Puerta de Casasola – Palmones

Een prima plek om een nachtje te verblijven, het was rustig. En je kunt hier je wc-tje en grijs water tank legen. Ook is er drinkwater te tappen.

We lagen nog in bed, waren wakker en kwamen samen tot de conclusie dat we niet gingen zwemmen c.q. dippen in het riviertje. Er staat een behoorlijke stroming en dat hebben we al een keertje ervaren. Op onze eigen zwemplek in Nederland sprongen we een keer het water in en toen stond er een behoorlijke stroming. De sluisdeuren waren geopend, wisten wij veel. We moesten nog flink ons best doen om weer bij de ladder te geraken om er uit te klimmen. Dit riviertje hier stroomt nog veel sterker, lijkt ons. Straks moeten we nog vanuit Valladolid teruglopen in onze zwemkleding. We trainen dan wel in de kou, maar dat betekent nog niet dat we graag in de kou verblijven.

Dat houdt in dat we op tijd gaan rijden, we willen wel graag in 1x de rit afmaken naar Algeciras. Om tien voor 8 rijden we weg, het begint net te dagen. Op de rotonde staan tig lampen met Spaanse teksten erin, een vrolijk gezicht. Het is -2º, de buitenstaande auto’s zitten in het ijs.

Het ochtendlicht zet alles in een warme gloed. Vooral de vergezichten, als we naar beneden rijden, zien er prachtig uit.

In de verte zien we een strook bewolking en even later zitten we in een dichte mist. Gelukkig is het rustig op de weg en het wegdek is goed. De natuur langs de weg ziet er prachtig uit.

Het duurt best wel een tijdje, maar dan rijden we zo de zon in, onder een strak blauwe lucht. Het is bijzonder groen om ons heen, er staan veel koeien, schapen en paarden in de weilanden. Er zijn zelfs al lammetjes te bespeuren en kalfjes. Leuk hoor, het geeft een lentegevoel. De thermometer geeft later in de middag zelfs 20º aan. Mmmmm

En de ooievaars beginnen al te nestelen, die nesten maken ze niet zelf hoor, ze gebruiken gewoon die van vorige jaren, lekker makkelijk als je bedje al gespreid is. 

Dan draaien we de laatste snelweg op, de A381 richting Algeciras. Bij afrit 80 gaan we er af om gas te tanken, het kost hier € 1,09 p/ltr, flink aan de prijs. Maar we zitten nu helemaal vol en kunnen er dus weer even tegen.

Bij het tankstation kun je een adapter vragen om de gastank te kunnen vullen. Ik had een foto op de telefoon staan welke adapter dat zou moeten zijn, maar juist die zat niet in de doos. De dame gaf een andere mee en die werkte ook, zie foto.

We gaan de A381 weer op voor de laatste 10km naar Palmones. In de verte zien we de rots van Gibraltar, daar varen we morgen langs naar Marokko, yeh.

Op het camperforum is er al veel geschreven over de tickets voor Tanger Med. Iedereen ging altijd naar Carlos van Viajes Normandië maar die rekende dit jaar best wel een hoge prijs. Men kwam met coordinaten van het FRS ticket kantoor langs de snelweg, dichtbij Palmones. Er werden prijzen genoemd van € 155,00 tot uiteindelijk € 293,00 nog niet zo lang geleden.

Wij zijn toch naar Carlos gereden om te kijken wat daar de prijs is. We werden allerhartelijkst ontvangen door Carlos himself. We betaalden hier € 300,00 voor een open retourticket, en kregen 2 flessen wijn en 2 pakken koek cadeau. We varen met FRS. Dus morgen gaan we ‘over’, we hebben er zin in.

Carlos vroeg of we bij hem wilden blijven slapen, daar stemden we mee in. Wel in onze eigen camper hoor en voor de deur van het kantoor. Volgens Carlos zou het geen last geven met de politie. Anders toeteren we hem uit bed, want hij woont boven het kantoortje. Haha
Later staan we hier met 4 campers op een rijtje.

Ik kreeg een mail van een lezer dat hij het jammer vindt dat hij de coordinaten van de overnachtingsplekken niet kan kopiëren. Dat klopt, de overnachtingsoverzichtjes zijn schermafbeeldingen. Ik ga proberen om ze onderaan het verslag extra te vermelden, dan kan je ze selecteren, kopiëren en ergens plakken en opslaan. 

Het hoogste punt vandaag was op 1195m, het laagste bij Carlos voor de deur op 14m. We startten de dag met -2º, vanmiddag tikte de thermometer de 20º aan, lekker hoor. We hebben 782km gereden, een record voor ons. Maar het ging lekker en smooth. Ik moet wel zeggen dat de route vandaag wisselend was qua asfalt. Je moest hele stukken goed opletten en even om de slechte stukken heen sturen.

De coordinaten van de overnachtingsplek: N 36.17928, W 5.44107 in Palmones (Sp)


Terug naar 1 febuari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 3 februari 2023