2023 Marokko 14 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Dinsdag 14 maart 2023: Aourir – Taroudant

’s Nachts valt het ons nog altijd erg mee met de warmte, we slapen er gelukkig niet minder door. Om 9.15uur rijden we linksaf weg van de camping, we gaan met een omweg naar Taroudant, via Immouzer. Er is een beetje ochtendnevel wat een mystiek licht geeft aan de omgeving.

We rijden deels de route die we gisteren met de fiets hebben gedaan. Waar we met de fiets linksaf gingen gaan we nu rechtdoor een kloof in, we houden het bij kloven lijkt wel. Het is een mooie kloof waar we door rijden, wat ben je dan toch nietig bij zulke hoge wanden.

We komen langs de Vallée du paradis, het is nog rustig met bezoekers. Je kunt hier vanaf de parkings een wandeling maken een andere vallei in. Schijnt mooi te zijn, wij hebben het nog nooit gedaan.

We gaan gestaag verder omhoog en werpen een laatste blik in de vallei. De natuur heeft het goed met ons voor er staan heel veel bremstruiken in bloei, het is een vrolijk gezicht. We stoppen onderweg om wat lavendel en tijm te plukken, gewoon voor de lekkere reuk.

We rijden deze route voor het eerst vanuit Aourir naar het noorden. We hebben hem al twee keer vanuit het noorden naar Aourir gereden. Kennelijk zijn dan de uitzichten anders, we vinden het nu niet zoveel aan. Pas de laatste 20km voor je op de N11 komt wordt het interessant en mooi. Vooral de uitzichten in het dal en de kleuren in de bergen.

We gaan niet via de N10 naar Taroudant maar via de noordelijker gelegen R114. Dit is een leuke route die ook door dorpjes komt. Er wordt weer van alles vervoerd en vooral in de dorpjes is er van alles te zien.

Hoe dichter we bij Taroudant komen hoe drukker het wordt. We komen veel auto’s tegen met lege kratten, en vrachtwagens met schapen er op. Je zou haast denken dat we straks langs een markt komen maar in Taroudant is de markt op zondag. 

In Taroudant zien we de bekende groene koetsen rijden een soort van petit taxi’s. In de palmbomen hangen veel dadels.

We draaien de weg in naar camping des Jardin. Het grappige van deze weg is dat de bomen die er van oudsher staan gerespecteerd worden, de weg is er gewoon langs gelegd, je moet er dus omheen rijden. En dat gaat prima, even wachten op elkaar.

We hebben 172km gereden, het laagste punt was op 74m, het hoogste punt op 1615m. Onderweg was het op slot 31,5º. Maar onder het rijden is de warmte prima te handelen.

Tegen 18 uur rijden op de fiets naar het stadje, we hebben internet nodig. Ik heb in Aourir een opwaardeerkaartje gekocht maar krijg het niet voor elkaar via sms 555 plus *3. De sms wordt niet verzonden. Zal het soms een kaartje zijn voor alleen telefonie?

We rijden het ommuurde deel in op zoek naar een winkeltje met een Maroc telecom uithangbordje. We zien er eentje bij een boekenwinkeltje. Het meisje wijst naar de overkant, daar kunnen we terecht.

Bij binnenkomst laat ik het opwaardeerkaartje zien en vraag of het alleen voor telefonie is. Nee is het antwoord, ook voor internet. Ik leg uit dat het sms’en niet lukt. De jongeman belt naar 555, kiest voor 1, brengt het gekraste nummer in met *3 en voilà, klaar is Ali. Ik waardeer beide simkaartjes op met 100DH, kunnen we weer even vooruit. Shukran.

Het is onwijs druk op straat, gezellig hoor. We fietsen een stukje tegen het verkeer in maar dat is ook niet alles. Dan komen we in de souk terecht, stappen af en lopen door de gezellige drukte. Een volgende keer in Taroudant gaan we rond deze tijd op stap. Nu rijden we terug naar de camping om te eten. Geen foto’s van dit ritje, het was te druk om de camera te bedienen tijdens het rijden.

Bekijk hier het korte filmpje van de autorit van vandaag. De coordinaten van camping des Jardin in Taroudant: N30.477819, W8.844012


Terug naar 13 maart 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 15 maart 2023