2023 Marokko 14 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Dinsdag 14 februari 2023: Taroudant

Het heeft de gehele nacht geregend en dat veroorzaakt best wel wat lawaai op de camper. Dat heeft één voordeel, je hoorde niet zo de weg. Verder hebben we hier prima geslapen.

We gaan op de thee bij Willy (Ingrid is met een vriendin naar het ziekenhuis van Taroudant). Zij zijn een Belgisch echtpaar die we al eventjes kennen van Marokko. Toen we 2 jaar geleden in Coronatijd in Marokko waren hebben we 1 maand met hen opgetrokken in Aourir. Toen zaten we op een luchtbalg te wachten uit Nederland, dat heeft een maand geduurd. Het is leuk om Willy weer even te spreken. Ingrid zien we morgen.

Tegen 12uur gaan we vertrekken, we gaan naar de CP bij de muur, Bab Lakhmiss. Als we aankomen, over het ruige toegangspad zegt Co: als je voor de eerste keer in Marokko bent en je komt over dit pad kan je wel denken, waar kom ik nu terecht?

Het is bijzonder druk op de camperplek, met vooral Franse campers. Maar we vinden ons een fijn plekje langs de kant. Ik had al op hun site gelezen dat Thole en Everdien hier staan, en nog een paar Nederlanders.

We gaan even een wandelingetje maken, het is tenslotte nu nog droog, er wordt vanmiddag wat regen verwacht. Op zich is Taroudant wel een gezellig plaatsje. We lopen door de brede straat naar het plein Assaraq. Door die brede straat komt allerlei verkeer, auto’s, taxi’s (ja, zijn ook auto’s), paard en wagen, koetsen, fietsers, brommers, noem het maar op. Je moet dus best nog wel even uitkijken als je zelf ergens voor uit moet wijken. 

Op het plein is het erg rustig, er zitten wat mannen onder de bomen en wat toeristen op de terrasjes. We lopen door naar het andere plein en zien dat dat een grote parkeerplaats is geworden. 

Dan lopen we terug naar de CP en ga ik verder met het verslag van gisteren. Als ik opkijk zie ik verderop een stel mensen staan, ik kijk nogmaals en zie dat het Henk en Janni zijn. Hen hebben we voor het eerst in 2018 ontmoet in Moulay Bousselham. Sindsdien komen we elkaar in Marokko nog wel eens tegen, vooral in Tafraoute. Heel gezellige mensen, vol met verhalen.

Na een uurtje gaan we naar ze toe, Henk heeft gevraagd of ik kan helpen met het opwaarderen van zijn internet simkaart. Als we daar komen hebben ze Henk en Marita op bezoek. Hen kennen we ook van Tafraoute. Het is gelijk heel gezellig allemaal, we lachen wat af samen over Marokkaanse taferelen die men heeft meegemaakt.

Als Henk en Marita opstappen om naar het stadje te gaan ga ik aan de slag met het internet van Henk en Janni. Even later is alles voor elkaar en zitten we nog even te kletsen. Het is zomaar half 8, tijd om te gaan eten. Leuk hoor om jullie weer ontmoet te hebben. We zien elkaar weer in Tafraoute, denk ik.

Al met al was het aardig weer voor een regenachtige dag, zoals voorspeld was (voor de middag dan). Het heeft eigenlijk niet geregend, een paar verdwaalde spatjes.

Coordinaten van CP Bab Lakhmiss: N30.47872, W8.87430


Terug naar 13 februari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 15 februari 2023