2023 Marokko 11 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Zaterdag 11 maart 2023: Tafraoute

Ik wil nogmaals de verlichting van de camper controleren en nu blijkt dat een van de voorlampen het niet meer doet. Co gaat aan de gang met een beetje hulp van Frank en Gerrie, en even later doet het licht het weer.

’S middags lopen we naar het dorp, we hebben een werkbroek van Co weggebracht voor reparatie. Thuis doen wij voor de gemeente vrijwilligerswerk, we doen tuintjes bij mensen die het zelf niet meer kunnen. Dat is onwijs dankbaar werk om te doen. We hebben beiden een kruipersbroek en op Co zijn broek is één van de kniestukken versleten. We zijn gisteren naar een van de naaiers gelopen die Tafraoute rijk is, Omar.

Als we voor de afgesproken tijd aankomen is hij er nog niet. Zijn overbuurvrouw die een winkeltje heeft met honing, Amlou en zeepjes geeft aan dat Omar aan het eten is en zo komt. Nu we toch bij haar in de winkel zijn vragen we of ze cactushoning heeft, voor de keel. Ze heeft wel euforbia honing, maar dat is heel iets anders. 

Omar is daar en opent zijn toko. Hij toont ons de broek, hij heeft de achterzak op de knie genaaid, prima, want de broek benodigd immers een stevige stof i.v.m. het kruipen/knielen. Verder heeft hij een aantal naadjes die begonnen te scheuren geheeld, toppie. We krijgen meer dan dat we gevraagd hebben, niet erg.

Terwijl hij het laat zien ziet hij nog een ingescheurd naadje en gaat gelijk achter de naaimachine zitten. Wij mogen binnen komen zitten want het is al erg warm in de zon.

Het honingmevrouwtje komt met een pot honing en een lepeltje aanlopen. Er zit geen etiket op, het is een nieuwe honing voor haar, misschien is dit de cactushoning? We proeven maar ook deze mist zijn werking in onze keel.

Co zijn broek is gemaakt voor 30DH (we geven extra) en we lopen naar de honingmevrouw en kopen een stukje argan zeep, verdient ze toch iets aan ons, voor al het zoeken en meedenken.

Omar zit met zijn naaiatelier naast het zaakje waar ze fietsen verhuren, voorheen ook een kleine VVV. Het is boven aan de babouche straatjes links van de grote moskee. (Zie de foto’s). Hij heeft voor ons prima werk verricht.

Bij terugkomst lopen we langs onze wandel- en fietsvrienden om alvast afscheid te nemen, morgen gaan we Tafraoute verlaten na ruim 3 weken. We hebben wel weer zin om te gaan reizen en we weten niet hoe vroeg we wegrijden morgen dus dan nu maar even gedag zeggen.

’s Avonds zien we nog eenmaal de bergen rood kleuren, het blijft een prachtig gezicht.


Terug naar 10 maart 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 12 maart 2023