2023 Marokko 11 en 12 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

11 en 12 februari 2023: Marrakech

We hebben 2 dagen gebivakkeerd op camping Ferdaous in Marrakech. Het is druk bezet hier met vooral Franse campers. Gigantische slagschepen zijn er soms bij. Maar ook buscampertjes en jeeps met daktentjes. En dit alles worden meestal bevolkt door senioren maar er zijn ook zo af en toe wat jongeren bij, met of zonder kinderen.

We hebben twee rustdagen, alhoewel, Co heeft op het dak gezeten om daar de boel schoon te maken. We hebben een heerlijke soep gemaakt en 2x brood gebakken. We zijn waarschijnlijk einde van de week in Tafraoute, waar we een tijdje blijven staan. Om brood te bakken hebben we stroom nodig en in Tafraoute staan we zonder walstroom.

We hebben hier een paar keer gezwommen, 13º. De douche was minder koud dus prefereerden we het zwembad.

Overdag is er best wel veel hondengeblaf op de camping en er lopen honden los, waar je overigens geen last van hebt. Achter op het terrein staat een blauw gebouw waarin 2 honden zitten. Wat een geluid brengen die voort. Maar ’s nachts hoor je ze gelukkig niet.

We zijn op de fiets naar de Marjane en Decathlon gereden. In de Decathlon hebben we nieuwe fietshelmpjes gekocht. Deze hebben een zonneklep erop, dat hadden we niet op onze oude fietshelmpjes. En daar paste geen stoffen zonneklep onder, dat was te dik. Wij gebruiken nooit een zonnebril maar wel heel veel een zonneklep.

Er is een heuse fietsstrook langs de N9 gemaakt. Het is dan alleen wel jammer dat er veel putten inzitten, en om de putdeksel is het niet altijd netjes afgewerkt. Je moet dus nog steeds goed uitkijken.

Bij de Marjane (ook bij de Decathlon) kun je je fiets in een bewaakte stalling zetten, 5DH per fiets. De bewaker geeft een bonnetje en schrijft het nummer van het bonnetje met krijt op je zadel. Bij het ophalen veegt hij keurig het zadel weer schoon. Wat een service.

En daarnaast hebben we gewoon genoten van het heerlijke weer, wat is die zon toch lekker. 🌞

We kregen een email van Ton en Gerda, zij hebben via de NKC reizen begeleid in Marokko. Ze gaven nog de tip om met Mohammed met het witte busje naar de Koutoubia moskee te rijden. En een aanrader vinden zij het koken met Hollandse Gemma en haar Marokkaanse vriendinnen. Waarna je het gekookte gezamenlijk op eet. Je kunt boeken via ‘souk cuisine’

Om 10 uur spreek je af bij café de Paris op het grote plein. Dan neemt Gemma je mee, je gaat samen boodschappen doen en daarna koken met haar Marokkaanse vriendinnen. Wij hebben het niet gedaan omdat het ons leuker lijkt om dit met een groepje campervrienden te doen, maar je kunt het gewoon individueel boeken. Wij hebben dit nog niet gedaan maar het wel op onze to-do-list gezet. Lijkt ons wel erg leuk om te doen.

Morgen gaan we verder met onze reis naar het zuiden, we steken dan de Atlas over.


Terug naar 9-10 februari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 13 februari 2023