2023 Marokko 1 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als we een nieuw reisverslag hebben geplaatst.

Woensdag 1 februari: Mirambeau (Fr) – Puerta de Casasola (Sp)

Vandaag geen zwemwater in de buurt, misschien dat we later op de dag nog even kunnen plonzen. De slaapplek was heerlijk rustig op deze voormalige camping.

Even voor 9 uur rijden we weg, het is bewolkt maar droog. Ik heb het al eerder gezegd, het rijdt prachtig over de tolwegen van Frankrijk, het is erg rustig. Buiten de tolwegen om is het wat drukker. En vooral rond Bordeaux: daar is het bijna nog drukker dan in Parijs.

We komen steeds zuidelijker en dan komen daar de Pyreneeën in zicht, er ligt sneeuw op de toppen, altijd een majestueus gezicht.

Het laatste stukje tol betalen we vlak voor de grensovergang met Spanje en in Spanje zelf betalen we nog 2x een klein bedrag. Het rijdt prachtig door de Pyreneeën, wat zijn de bergen toch mooi. Het is hier ook een stuk groener. Aan de ene kant van de weg zijn de steile hellingen en aan de andere kant ligt de Oceaan. Wat een contrast.

Er volgen vele tunnels en de weg kronkelt behoorlijk, maar alles is prima te doen. Er is onwijs veel vrachtverkeer, het lijkt wel meer als in andere jaren. We rijden door heel wat tunnels en over een brug met een mooie uitstraling.

Je moet er even voor rijden, maar uiteindelijk schijnt dan toch die heerlijke zon. Het wordt gelijk behoorlijk warm in de camper, we zitten al een tijdje in ons t-shirt. Maar we klagen niet hoor, dit willen we toch?……

In Spanje zijn we soms alleen op de weg, wat een rust. Andere jaren was ons dit al opgevallen, langs deze kant is het erg rustig met het verkeer, wel prettig zo.
We hebben nog een appje gevonden waarmee je kunt kijken waar de tankstations zijn en wat de brandstof kost: GassAll. Voor Frankrijk gebruiken we CarburantPro en voor de Benelux DirectLease.

Dan zou ik nog laten weten hoeveel we kwijt zijn aan tol.
We reden Lille – Parijs (Perepherique) – Bordeaux – Biriatou (Spaanse grens) en waren in totaal € 128,70 kwijt.
In Spanje betaalden we in totaal de somma van, ja je gelooft het bijna niet: € 18,36. Dat was in het noorden.

Door de tol heb je extra kosten, maar de afstand was kleiner, je kunt op een bepaalde snelheid blijven rijden, je hoeft minder af te remmen en op te trekken, dus het zal allemaal om het even zijn, denken wij. Het is ons goed bevallen, voor wat de heenreis betreft. Terug zien we wel, dan is het alweer lente en rijden we misschien wel ‘kleiner’ en meer binnendoor.

We eindigen de dag in Puerta de Casasola, een klein gehucht waar een heuse camperplek is. Een parking aan het einde van een straat, aan de rand van het dorp. Er is ook een riviertje en als we daar gaan kijken is het spatzuiver water, er is wel een flinke stroming. Het is hoog talud, we kijken of we er in kunnen komen (en belangrijk, er ook weer uit) en besluiten om morgen een dip te doen.

Als ik ’s avonds de gps uitlees zie ik dat we vandaag op de kop af evenveel kilometers hebben gereden als gisteren, 665km. Dat is ons nog nooit overkomen, grappig hoor. Het werd vandaag 13º, maar veelal was het zo’n 9 a 10º.

Coordinaten van de overnachtingsplek: Puerta de Casasola, N41.64849, W4.65336


Terug naar 31 januari 2023
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 2 februari 2023