2021 Marokko 9 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 9 maart 2021: Marrakech

Vanmorgen rijden we op tijd naar de stad, voor de uitlijning van de camper. We zijn iets later, maar dat is heel normaal in Marokko, het is dan ook geen probleem.

Even later staan we binnen met de voorwielen op twee ronde platen. De monteur duikt onder onze camper en gaat aan het sleutelen. Wij staan ondertussen te praten met een Engels sprekende Marokkaan die de banden van zijn Jeep laat verwisselen.

Hij heeft in Canada gewoond en is landschapsarchitect, evenals zijn vader. Ja, je komt van alles te weten. Wij vertellen dat we gepensioneerd  zijn. Zijn vader is dezelfde leeftijd als wij maar die denkt totaal nog niet aan stoppen met zijn werk. Hij zit nog volop in de running.

Na een half uurtje komt de monteur onder de camper vandaan en that’s it. Geen uitlijning? Het is niet nodig zegt hij, hij heeft het een en ander gerepareerd en alles is goed. We gaan uit van zijn vakmanschap en betalen 100DH bij de balie.

Daar worden we aangesproken door een vrouw die daar werkt, ze spreekt heel goed Engels. Ze heeft Engels gestudeerd aan de universiteit. Ze spreekt geen Frans maar als tweede taal Engels, wat ze graag in praktijk brengt.

De man achter de balie spreekt alleen Arabisch en stelt een aantal vragen, die zij vertaalt. Hij heeft familie in Nederland, in Amstelveen. Of wij daar ook vandaan komen. Nederland is wel klein, maar we wonen niet allemaal in dezelfde plaats, haha.

We gaan naar de Marjane voor boodschappen en dan terug naar de camping. Zoals gebruikelijk is er weer van alles te zien onderweg. We rijden achter een auto die in Nederland al lang van de weg gehaald zou zijn. Het is een en al roest, het is wel een turbo met 2 uitlaten en dat zie je alleen bij de dure auto’s, haha. 

 

Door de rivier stroomt heel veel water, na alle regen van de afgelopen dagen.

’s Middags komt Youssef met zijn broer om de zijkant van de camper te poetsen, er zitten nogal wat strepen op. Even later glimt-ie er over. We blijven dus nog een nachtje en sluiten de dag af met een diner in het restaurant, wat weer heerlijk smaakt.


Terug naar 8 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 10 maart 2021