2021 Marokko 9 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst. 

Dinsdag 9 maart 2021: Marrakech

Ondanks dat het rustig is op de camping raken we evengoed af en toe met mensen in gesprek. Zo ook vandaag. We ontmoeten een Engels sprekende Marokkaan.

Hij heeft in Canada gewoond en is landschapsarchitect, evenals zijn vader. Ja, je komt van alles te weten. Wij vertellen dat we gepensioneerd  zijn. Zijn vader is dezelfde leeftijd als wij maar die denkt totaal nog niet aan stoppen met zijn werk. Hij zit nog volop in de running.

We worden aangesproken door een vrouw, ze spreekt heel goed Engels. Ze heeft Engels gestudeerd aan de universiteit. Ze spreekt geen Frans maar heeft als tweede taal Engels, wat ze graag in praktijk brengt.

De man die met haar mee is spreekt alleen Arabisch en stelt een aantal vragen, die zij vertaalt. Hij heeft familie in Nederland, in Amstelveen. Of wij daar ook vandaan komen. Nederland is wel klein, maar we wonen niet allemaal in dezelfde plaats, haha.

We gaan naar de Marjane voor boodschappen en dan weer terug naar de camping. Zoals gebruikelijk is er weer van alles te zien onderweg. We rijden achter een auto die in Nederland al lang van de weg gehaald zou zijn. Het is een en al roest, het is wel een turbo met 2 uitlaten en dat zie je alleen bij de dure auto’s, haha. 

Door de rivier stroomt heel veel water, na alle regen van de afgelopen dagen.


Terug naar 8 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 10 maart 2021