2021 Marokko 8 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Vrijdag 8 januari 2021: Aourir

Ook vandaag is er regen voorspeld, maar het valt wederom erg mee. De buien die vallen zijn wel heftig, en dan worden de geultjes op de camping kleine waterstroompjes, die overstromen als ze te vol raken.

We doen niet zoveel vandaag, lezen, puzzelen, internetten en de dag kabbelt rustig voort.

Rond half 5 begint het verderop wat op te knappen, bij de kust, dus halen we de fietsen uit de camper en rijden naar het dorp. Er stroomt pittig water door de rivier, zo net na een bui, maar er kan nog meer bij.

Op één plek in het dorp ontbreekt er een put, daar ligt een giga plas water op de weg. Ze hebben er een aantal autobanden ingelegd zodat er niemand doorheen kan rijden, anders wordt het bij dat bedrijf voor een vieze bende op het erf.

In het dorp slaan we wat groente, fruit en olijven in en rijden dan door naar het strand. Het water ziet rood, en dat is vreemd want de omgeving hier is voornamelijk geel, zo ook het water in de rivier. 

Op het strand zien we veel mensen, ze zijn op zoek naar iets, waarnaar dat weten we niet, we kunnen er met de fietsen niet komen.

De rivierbedding waar we normaal doorheen rijden als we richting Taghazout gaan staat nu vol met water, de huizen worden er mooi in weerspiegeld.

We fietsen terug naar het dorp en dan begint het te regenen. We duiken onder bij de slagers en wachten het rustig af, met nog een paar andere mensen. 

Bij de brug gaan we linksaf achter de huizen, het ziet er verderop wel mooi uit, de huizen staan in de zon met grote wolken er boven. Hier zijn zelfs een paar akkertjes.

Als het droog blijft rijden we terug naar de camping, we zijn lekker even in beweging geweest. Hoe dichter we bij de camping komen hoe bewolkter het wordt. Als we achterom kijken is het daar een stuk lichter. We hebben net de fietsen in de garage gezet als het begint te regenen, pfffff, net op tijd terug.


Terug naar 7 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 9 januari