2021 Marokko 7 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Donderdag 7 januari 2021: Aourir

Vandaag is er 28mm regen voorspeld, dat is veel. We gaan het zien. 

Vannacht heeft het niet veel geregend. Hoe weet je dat, zou je vragen, je slaapt ’s nachts toch? Voor de niet camperaars, het maakt genoeg lawaai op het dak dat het opvalt hoor. Haha

We zijn in afwachting van de mechaniekers voor het afmonteren van de luchtbalg. Als we naar buiten stappen om naar het restaurant te lopen zegt Co, hoor je dat. Ja, er is een geluid wat we nog niet eerder hier hebben gehoord, er stroomt water door de rivier. Later zegt Lahcen, zodra het stopt met regenen stopt dat geluid ook hoor, dan is er geen aanvoer meer van water uit de bergen.

Om kwart voor 12 arriveren de mannen, met een nieuw slangetje en smallere snelkoppelingen. Ze gaan aan het werk, 2,5uur later zijn ze klaar. Ja echt, het ging aarzelend van start en het ging niet helemaal zoals het moest gaan, maar het eindresultaat was goed.

Lahcen stond er in het begin bij. Hij heeft in Duitsland jarenlang met een touringcar gereden. Onderweg moest hij wel eens een luchtbalg verwisselen, dat deed hij toen in een half uurtje. 

De mechaniekers hadden tegen Lahcen vertelt dat ze precies wisten hoe ze zo’n luchtbalg moesten wisselen, maar Lahcen constateerde vandaag  dat ze het nog niet eerder aan de hand hebben gehad. Maar uiteindelijk was het eind goed, al goed.

We hebben een proefrit gemaakt naar het dorpje Alma. Op de heenreis piepte het systeem een paar keer, maar dat kan komen omdat de compressor veel gebruikt was tijdens de montage, op de terugweg, na een klein tijdje stil gestaan te hebben, ging het prima. En de vering zelf was ook als vanouds.

We rekenen af met de mannen en bedanken ze hartelijk voor het geleverde werk. Het werk ging tussen een paar buitjes door, de regen  viel eigenlijk best wel mee, er is geen 28mm gevallen.

Tijdens de buien stromen de diverse geultjes op de camping vol en worden ze dieper uitgesleten door het water.


Terug naar 6 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 8 januari