2021 Marokko 7 en 8 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zondag 7 maart 2021: Marrakech

De ochtend brengen we door met niets doen en daar hebben we het nog hartstikke druk mee. 😉

Om 11.45uur is Youssef er al, hij heeft Mehdi mee. Mehdi gaat onze camper mooier maken dan die al is. Er wordt nog wat geschuurd en geplamuurd en dan gaan ze de verf mengen om zo dicht mogelijk bij de bestaande kleur te komen. 

De te spuiten plekken worden afgeplakt, de verfspuit wordt  eerst gevuld met een grondlak en dan kan het grote opknappen beginnen. Als de grondlak opgedroogd is gaat de echte kleur erop. Tegen 16uur zijn de mannen gereed. Morgen komt Youssef terug om de resterende plekken te spuiten, dat is in een lichtere tint.

Co had grote lol met de mannen. Ze zijn nog jong en zijn nog single. Ze vertellen dat Marokkanen wel 4 vrouwen mogen. Oei zegt Co, en wijst naar beneden, dat is vermoeiend….. Je ziet de mannen groeien, nee, het is helemaal niet vermoeiend. Zeggen ‘jongens’ die nog amper een meisje hebben vastgehouden, haha. Later blijkt dat Mehdi een vriendin heeft. Youssef houdt vol dat Mehdi in celibaat leeft, haha.

De buitenkast onder de koelkast is enorm opgeknapt en ziet er weer uit als vanouds, wat is er toch veel mogelijk. Nadat de relatie tussen de kast en de rots verbroken was zagen we onze geest al dwalen, dat komt nooit meer goed. Maar het resultaat mag er zijn.

Maandag 8 maart 2021: Marrakech

Ook vandaag houden we ons gedeisd. Vanmorgen komt Ahmad zijn werk afmaken. Er wordt koelvloeistof bijgevuld, we hebben in november 1 liter blauwe koelvloeistof meegenomen uit Nederland. Op aanraden van Wilfried. Blauwe koelvloeistof is in Marokko erg slecht te verkrijgen, wij konden het niet vinden.

Maar 1 liter is niet genoeg. Ahmad stapt op zijn scooter, rijdt naar zijn werkplaats en komt terug met 5 liter groene vloeistof. Maar dat willen we niet. We weten niet het verschil. Er is met Ahmad een man meegekomen, hij spreekt heel goed Engels. Hij rijdt in een auto met een Engels nummerbord. Hij heeft in Wales gewoond, maar ook een aantal jaren in Amerika, een globetrotter dus.

In ieder geval, deze mijnheer zegt dat het niet uitmaakt of je groen of blauw in het tankje gooit, het is allemaal water. Ik vraag: drinkt u het op dan? Hij moet er wel om lachen. Bij wijze van spreken. Maar, Ahmad is ondertussen aan het bellen geslagen en vindt een adresje waar ze de blauwe vloeistof verkopen. Een half uurtje later is de tank bijgevuld met de door ons gewenste kleur.

Hij sluit nogmaals zijn laptop aan op de camper, of andersom, het is net hoe je het bekijkt en checkt een paar dingen. o.a. De cruise control, alles is nog steeds okay.

Hij zet het rooster achter de bumper, zet nog wat dingen vast met t-ribs, zoals hij het aangetroffen had toen hij ging demonteren. Als laatste gaan de beschermplaten aan de onderkant. Picobello weer, shukran.

Ondertussen waren Youssef en Mehdi gearriveerd. Co wrijft de slaap uit zijn ogen en zegt tegen Ahmad, dat is een mooie tijd om te beginnen. Hij moet er om lachen. Omdat de motor aan is en Ahmad nog bezig is gaan de mannen aan het werk bij een buurcamper. Die had ze bij ons aan het werk gezien en had ook nog wel wat opknap klusjes.

Wij fietsen naar de stad om geld te pinnen en een afspraak te maken bij Bahja Pneu, een grote bandenbedrijf, om de wielen uit te laten lijnen. Morgenochtend om 9uur kunnen we terecht.

Bij terugkomst zijn Youssef en Mehdi nog bij de buurman aan het werk. Tegen 18uur komen ze naar ons toe. Ze kunnen niet de juiste kleur vinden voor de onderste band die gespoten moet worden. Mehdi gaat op zoek en Youssef schuurt de plek al iets op, maakt het schoon en er is niets meer van te zien. Ja, zo kan het ook dus. Nu kan hij alleen Mehdi niet bereiken, hij heeft geen telefoon mee. Die kwam even later terug met de juiste verf, maar het is dus niet meer nodig. We krijgen de verf cadeau, misschien komt het ooit nog eens van pas.

Op de camping kun je ook huisjes huren, dat wordt regelmatig gedaan door gezinnetjes. Dan kunnen ze eventueel ook een ritje op een pony boeken voor de kinderen. We hebben ze af en toe, onder begeleiding, langs zien rijden.

Vanmiddag zien we zowaar twee dromedarissen langskomen met op iedere rug een Marokkaanse toerist. Ja, dat kan dus ook. Dat moet je een keer in je leven meegemaakt hebben. Denk de Sahara er maar bij.


Terug naar 6 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 9 maart 2021