2021 Marokko 6 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 6 maart 2021: Marrakech

We worden hier elke ochtend wakker met vrolijk fluitende vogeltjes, er zijn hier best wel veel merels. Gezellig hoor.

We proberen overdag zoveel mogelijk de hor dicht te houden bij de deur, maar het lukt niet altijd, dus zijn er af en toe veel vliegen binnen. ’s Avonds en ’s ochtends is het de beste tijd om ze kennis te laten maken met de vliegenmepper. Dat lukte vanmorgen heel erg goed, twee vliegen vonden het wel een leuke rustplaats. Even later gingen ze naar hun eigen rustplaats.

In de ochtend wandelen we naar het dorp Ouahat Sidi Brahim. Zo na de regen moeten we wel ons padje zoeken, er is veel nattigheid en modder op ons pad. Maar we waren dan ook van het padje af gegaan, langs de bouwwerken die hier plaatsvinden. 

Bij een van de bouwwerken staat een verlaten huis, kennelijk opgekocht door de projectontwikkelaars. Er staat in de tuin een lemen hammam, die is beschadigd. Eronder zien we riet, dus daar zijn die grote rieten maaksels voor die we wel eens langs de weg zien staan bij de rietbedrijfjes. Het is een hammam, eenmaal geplaatst wordt het bekleed met leem. 

Het is lente op de cactussen zien we allemaal nieuwe scheuten en er staat het een en ander in bloei. De wolken hangen laag over de bergen. Het levert mooie wolkenluchten op.

In het dorp is het rustig, maar het is dan ook nog vroeg. Op de moskee nestelt een ooievaars echtpaar. Op diverse plekken zien we hopen huisvuil liggen, we vermoeden dat vandaag de vuilnis opgehaald wordt.

Op dit moment kijken we op Netflix naar de serie ‘La casa de papel’, vertaalt: ‘de geldoverval’. In deze film worden maskers gebruikt, laten we nu zo’n zelfde afbeelding hier in het dorp zien op een muur. Wat grappig. Er staat bijgeschreven ‘La casa del’, ‘het huis van’. Het is overigens een aanrader, het is bijzonder spannend en heel listig verzonnen.

We lopen langs de dagelijkse markt waar het ook nog rustig is. We gaan langs de asfaltweg terug en lopen door het gehuchtje waar Ahmad, de monteur, woont. De deur van zijn garage staat open, zelf is hij er niet. Het ziet er allemaal keurig netjes uit, voor zover een garage er schoon uit kan zien.

Om 12.15uur is Youssef er, hij gaat gelijk aan het werk. Hij begint samen met Co aan de buitenkast die onder de koelkast zit, die heeft een kortstondige en heftige relatie gehad met een grote bergkei en is daar nogal ontzet over, uh, van.

Ze hebben er een hele klus aan, zijn er vrijwel de hele middag mee bezig, maar het komt uiteindelijk helemaal goed. De bak zelf is gemaakt en alles past weer. Het is gewoon grappig om te zien hoe hier dingen gewoon een tweede kans krijgen.

We hebben 4.7km gelopen, op een rustig tempo. Lekker even wat beweging in het gat.


Terug naar 5 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 7 maart 2021