2021 Marokko 5 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 5 januari 2021: Aourir

Het is bewolkt als we wakker worden en in de vroege ochtend viel er zelfs wat regen. De rest van de dag blijft het bewolkt en er kwam zo nu en dan een spatje regen.

Om half 1 rijden we naar Taghazout, Ingrid en Willy weten daar een leuk restaurantje, Josephine. Co begint spontaan te zingen; Josephine, Josephine, laat je …. zien. Ingrid begint gelijk te lachen en zegt nee, zo gaat dat liedje niet hoor….

Maar Josephine laat niets zien, want ze is gesloten, vanwege de lockdown. We kijken er een beetje van op omdat je in Aourir wel kunt eten in de restaurantjes. We weten dat je alleen iets mag drinken en we dachten dat ze buiten Agadir er wat soepeler mee om zouden gaan. Maar niet dus.

Josephine geeft aan dat er misschien verderop een restaurant open is, ze noemt een naam, weet zo niet meer welke.

We rijden verder en komen bij ‘le Petit Pecheur’, die hadden Ingrid en Willy ook nog op het oog, maar die is dicht, evenals het restaurant dat Josephine ons opnoemde.

We hebben Ingrid en Willy uitgenodigd voor een hapje eten (niet denkend aan de lockdown voor restaurants, v.w.b. een hapje eten), vanwege het feit dat we elke keer met ze mee mogen naar Agadir en dat we hun wasmachine mogen gebruiken. Dank jullie hartelijk. Komt ook nog bij kijken dat we het wel gezellig hebben met elkaar.

We rijden terug naar Aourir en dan door naar Richies, een restaurant aan het strand. Afgelopen zomer, toen het hier zo heet was, gingen Willy en Ingrid hier veel naar toe, omdat het aan het water behoorlijk aangenamer was dan op de camping. Lekker op het terras zitten en af en toe even badderen in de oceaan.

Richies is open en ja, we kunnen een hapje eten. Alleen wordt het geserveerd in de bakjes waar eten in opgehaald kan worden, dus niet op borden. 

De ober vertelt dat er gisteren 4 agenten aan het tafeltje zaten te eten waar wij nu zitten. Ook zij aten van de ‘plate-service’, een maas in de wet? Dus de mensen die toe moeten zien dat de regels opgevolgd worden, lappen ze zelf aan hun politielaars.

De hamburgers die we bestelt hebben smaken heerlijk, de patatjes zijn lekker knapperig. Gaandeweg lopen er nog wat mensen binnen om te eten. Een Europees stel en een aantal Marokkaanse jongeren.

Na het eten wil Ingrid een kijkje nemen bij de campers die aan de kust  staan. We komen langs camping Atlantica D’Immourane. Ingrid zegt, eens maar nooit meer.

De eerste keer toen ze hier aankwamen draaiden ze de camping op., het regende en het was al wat later op de dag. Ze hebben een lange camper met daarachter een aanhanger met de auto. Ze vroegen of er plek was, ja hoor, zeiden ze, zoekt u zelf maar een plekje. 

Deze camping is heel krap, vooral de ‘straten’ tussen de bungalows door. Zo ook de camperplekken. Ze reden zich hopeloos vast. Het was dat een Duitse camperaar zijn voortent afbrak en stoelen en scooter verplaatste, anders stonden ze er nu nog. Ook het personeel was heel onvriendelijk, dus dat was eens maar nooit meer.

Er staan vandaag 6 campers op de parking aan de kust. Er lopen twee grote kuddes dromedarissen, met een aantal jonkies erbij. Die zijn nog erg klein dus nog niet zo oud. Leuk om te zien.

De dag draait al een heel eind als we weer terug zijn bij de campers. Het was lekker en gezellig zo.

Af en toe piepte het zonnetje er een beetje bij, en er viel zo nu en dan een buitje. Maar koud was het niet.

We hebben een paar tips gekregen voor films op Netflix die we jullie niet willen onthouden: 

  • Unorthodox, over een jonge Onorthodoxe vrouw die ontsnapt uit het verstikkende milieu van haar geloof.
  • Virgin River, een romantisch verhaal over een vrouw naar het platteland van Canada/Amerika ontsnapt en assistent wordt van een huisarts.
  • ‘La Vita a se’, een prachtige en recente film van Sophia Loren, nu 86 jaar. Geregisseerd door haar zoon.
  • Queen’s Gambit, 7 afleveringen die gaan over een meisje dat erg goed kan schaken.

Dank voor jullie tips.


Terug naar 4 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 januari