2021 Marokko 4 en 5 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Donderdag 4 maart 2021: Marrakech

Vanmorgen wachten we op iemand die komt kijken voor reparaties aan de buitenkant van de camper. Ali komt langs en zegt dat om 13uur iemand komt kijken maar dat die man morgen aan het werk gaat. Voor vanmiddag is er regen voorspelt.

Mooi dat we een tijd weten, dan kunnen we op de fiets boodschappen doen in de Marjane. Het is rustig op de weg. Op de route naar de Marjane is er een vast punt met politiecontrole. Op de fiets hebben we er geen last van. We rijden, net als alle brommertjes gewoon rustig door, zonder mondmaskers. Ook net als veel andere mensen die geen maskers dragen.

Bij de Marjane stallen we de fietsen in de fietsenstalling die op de parkeerplaats aanwezig is. Het kost 2,5DH per fiets/brommer, ideaal zo. Je krijgt een bonnetje met een nummer en dat nummer wordt met krijt op je zadel geschreven. Op de deur bij de toegang staat dat je zelf op je helm moet passen, dat treft, die hebben we niet op, haha. We laten de tassen op de fietsen en lopen eerst naar de Decathlon.

Bij de grote winkels wordt je temperatuur gemeten middels een apparaat dat ze op je hand richten. Mondmaskers zijn verplicht om te dragen. Eenmaal in de winkel doen we ze onder onze neus.

Het was op de weg al niet druk, in de winkel is het ook rustig. Bij de Decathlon is het lastig dat je niet kunt passen, de pashokjes zijn gesloten vanwege de Corona. Dus dat wordt thuis passen en als het niet goed is kun je het binnen 30 dagen retour brengen.

Daarna slaan we het een en ander in bij de Marjane, waar het ook rustig is. We laden de spullen in de fietstassen en betalen de stalling. Met een doekje wordt het krijtnummer van het zadel af geveegd. Bij de Decathlon zagen we ook een zelfde fietsen/brommer stalling.

We zijn keurig op tijd terug en om 13uur komt Ali aanlopen met Youssef. Ze lopen samen met Co rond de camper. Morgen komt hij terug. Insjallah.

Het is vandaag een bewolkte dag. We zitten nog wel eventjes buiten omdat het zonnetje zijn warmte door de dunne laag wel laat voelen maar als we de straling niet meer voelen wordt het toch te fris. Co lapt tussendoor twee fietsbanden, die lagen nog lek te zijn. En zo is er weer een dag om. 

We kregen van Gerard en Margot de tip om de wielen uit te laten lijnen. Dat hadden we zelf ook al in gedachten, dat laten we doen als alles klaar is. Maar het is ontzettend fijn dat er meegedacht wordt, bedankt daarvoor.

We hebben het met Ahmad en Ali besproken en zij geven een adresje dat schuin tegenover de Marjane is. Het is een groot banden bedrijf waar ze ook aan uitlijnen doen. Wordt vervolgd.

’s Avonds besluiten we onszelf te kietelen en in het restaurant te gaan eten. Co heeft een pièce de Boeuf, ik een Mixte Brochettes Grillées, het smaakt allemaal erg lekker.

Het heeft trouwens niet geregend. Dat is wel voorspeld voor vrijdagmiddag en zaterdagochtend, we gaan het zien.

Vrijdag 5 maart 2021: Marrakech

We wachten vanmorgen op Youssef die herstelwerkzaamheden komt doen. Maar hij komt maar niet. Tegen half 12 loopt Co naar Ali. Die slaat aan het bellen. Youssef is onderweg. Ali zegt, dit komt zo vaak voor, dan zijn ze net onderweg maar komen ze evengoed niet of veel later dan dat ik denk dat ze komen.

Tegen half 1 komt Youssef aangelopen. Hij doet rustig aan, legt zijn spullen neer en gaat nog even socializen met Ali. Dan trekt hij zijn werkpak aan en gaat aan het werk. Het is een vrolijke noot. Als hij met Co bezig is met de kast onder de koelkast steekt hij zijn hoofd er in en zegt: zal ik er helemaal in kruipen dan ga ik mee naar Nederland, haha.

Het meeste werk zit in die kast, die heeft een opdonder gehad van een grote kei, maar het komt allemaal weer goed. Hij werkt wat plekken bij want het is de bedoeling (volgens Ali) dat we morgen naar een spuiterij rijden. 

Aan het einde van de dag, om half 6, geeft Youssef aan dat hij stopt. Hij wil graag wat Dirhams hebben voor de aluminium man, dat kan. Co vraagt over morgen. Dan komt hij weer hier naar toe, dus nog niet naar de spuiterij? Het is niet helemaal duidelijk, we zien het morgen wel weer. Het gaat op de Marokkaanse manier, ‘ongeveer’.

De weersvoorspelling was dat het vanmiddag zou gaan regenen. Gelukkig bleef het droog, we hebben zelfs van het zonnetje mogen genieten. Rond 19uur gaat het regenen en onweren. Onweer hebben we in al die jaren nog niet meegemaakt in Marokko, dit jaar al 3x.


Terug naar 3 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 maart 2021