2021 Marokko 4 en 5 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst. 

Donderdag 4 maart 2021: Marrakech

 Voor vanmiddag is er regen voorspelt. Dus gaan we vanmorgen op de fiets naar de Marjane, boodschappen doen.

Het is rustig op de weg. Op de route naar de Marjane is er een vast punt met politiecontrole. Op de fiets hebben we er geen last van. We rijden, net als alle brommertjes gewoon rustig door, zonder mondmaskers. Ook net als veel andere mensen die geen maskers dragen.

Bij de Marjane stallen we de fietsen in de fietsenstalling die op de parkeerplaats aanwezig is. Het kost 2,5DH per fiets/brommer, ideaal zo. Je krijgt een bonnetje met een nummer en dat nummer wordt met krijt op je zadel geschreven. Op de deur bij de toegang staat dat je zelf op je helm moet passen, dat treft, die hebben we niet op, haha. We laten de tassen op de fietsen en lopen eerst naar de Decathlon.

Bij de grote winkels word je temperatuur gemeten middels een apparaat dat ze op je hand richten. Mondmaskers zijn verplicht om te dragen. Eenmaal in de winkel doen we ze onder onze neus.

Het was op de weg al niet druk, in de winkel is het ook rustig. Bij de Decathlon is het lastig dat je niet kunt passen, de pashokjes zijn gesloten vanwege de Corona. Dus dat wordt thuis passen en als het niet goed is kun je het binnen 30 dagen retour brengen.

Daarna slaan we het een en ander in bij de Marjane, waar het ook rustig is. We laden de spullen in de fietstassen en betalen de stalling. Met een doekje wordt het krijtnummer van het zadel af geveegd. Bij de Decathlon zagen we ook een zelfde fietsen/brommer stalling.

Het is vandaag een bewolkte dag. We zitten nog wel eventjes buiten omdat het zonnetje zijn warmte door de dunne laag wel laat voelen maar als we de straling niet meer voelen wordt het toch te fris. Co lapt tussendoor twee fietsbanden, die lagen nog lek te zijn. En zo is er weer een dag om. 

’s Avonds besluiten we onszelf te kietelen en in het restaurant te gaan eten. Co heeft een pièce de Boeuf, ik een Mixte Brochettes Grillées, het smaakt allemaal erg lekker.

Het heeft trouwens niet geregend. Dat is nu voorspeld voor vrijdagmiddag en zaterdagochtend, we gaan het zien.

Vrijdag 5 maart 2021: Marrakech

De weersvoorspelling was dat het vanmiddag zou gaan regenen. Gelukkig bleef het droog, we hebben zelfs van het zonnetje mogen genieten.

We hebben niet veel gedaan, lekker luieren, lezen, puzzelen en internetten.

Rond 19uur gaat het regenen en onweren. Onweer hebben we in eerdere jaren nog niet meegemaakt in Marokko, dit jaar al 3x.


Terug naar 2 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 maart 2021