2021 Marokko 31 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 31 maart 2021: Belchite – Agüero

Na een rustige nacht vertrekken we tegen 10uur. We rijden naar Zaragoza om boodschappen te doen bij een El Corte Inglés warenhuis. Dit warenhuis zou veel biologisch hebben.

Eenmaal terug op de route is die recht toe, recht aan, het is duidelijk waar we heen gaan. Het beeld van gisteren gaat onveranderd door, we rijden van verlaten dorpje naar verlaten dorpje en hier en daar staan ruïnes.

Er zijn ooievaars te zien, ze nestelen veel in de elektriciteit-palen, ze hebben maar weinig draagvlak nodig om een ‘huis’ te maken. De nesten  zijn allemaal bezet door ‘stelletjes’.

Heel vaak nestelen ze alleen op een paal, soms zijn ze onderverhuurd en een kerktoren is omgedoopt tot torenflat.

In Zaragoza parkeren we de camper op een groot parkeerterrein bij een mega winkelcentrum. Het is er onwijs druk met auto’s, en dat op een doordeweekse dag. Morgen hebben de Spanjaarden paasvakantie, misschien dat vandaag al een voorschot is?

De biologische hoek op de groente- en fruitafdeling valt erg tegen, ze pretenderen veel bij El Corte Inglés, maar ze maken het niet waar. We kopen in en rijden langs de Lidl voor hun heerlijke Griekse yoghurt en rijden daarna verder naar het noorden, richting Huesca.

Het wordt groener en er staat veel brem in bloei, om vrolijk van te worden. 

In eerste instantie had ik een camping opgezocht in Ayerbe, maar we rijden uiteindelijk naar Agüero. Ik had vanuit Ayerbe een fietstocht uitgezet naar de rotsen: Peñas de Riglos. Nu blijkt daar een camping te zijn, camping Peña Sola, met Nederlandse pachters. De reviews zijn erg goed.

Het dorpje Agüero ligt prachtig, zo onder de hoge bizarre rotsformatie. Op de camping worden we welkom geheten door Jessica. 

We zoeken ons een plekje, die er niet zoveel zijn voor onze lengte. We zijn net op tijd, want na ons komt er nog een lange camper binnen en een auto met caravan. 

We installeren ons en gaan in het zonnetje zitten. Ondertussen doppen we pinda’s want onze pindakaas raakt op. We zullen het hier wel een paar daagjes volhouden. 

We hebben 159km gereden, met als hoogste punt 657m, en het laagste was op 196m. Het werd 28,5º.

Bekijk hier het filmpje van vandaag……
We zien in het filmpje dat we vaker onze ramen schoon moeten maken. Dat zijn we helemaal niet gewend, in Marokko vliegt er nooit iets tegenaan.


Terug naar 30 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 1 april 2021