2021 Marokko 30 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 30 maart 2021: Camporrobles – Belchite

Het was een rustige plek hier, wel fijn zo. De nacht was koud, buiten, binnen niet hoor, we hebben een lekker dekbed. Het was 9º toen we wakker werden om 6uur.

Om kwart over 8 rijden we al weg, richting Zaragoza. We zien wel hoe ver we komen. Er staan fruitbomen te pronken met hun bloemenpracht. We rijden van dorpje naar dorpje, met witte huizen met oranje dakpannen. Maar we zien amper mensen, wat een verschil met Marokko, waar altijd wel iemand te zien is.

Er zijn 2 tunnels waar we door rijden. Als we er doorheen zijn staat er een bord ‘einde tunnel’. Dat is toch wel fijn, anders heb je er toch totaal geen erg in dat je er uit bent, haha.

Opeens zien we iets over de weg heen schieten, het is een eekhoorntje. De foto van het hollende beestje is niet helemaal scherp, maar het is wel grappig zoals-ie los komt van de grond.

Het landschap is af en toe erg kleurig, met warme tinten en bizarre vormen. We zien zo nu en dan een roofvogel overvliegen.

We rijden voornamelijk op de N330 en N420. Er staan best wel veel vervallen huizen, eigenlijk zijn het gewoon ruïnes. Een deel zijn het stationsgebouwen, de spoorlijn is er niet meer. De daken zijn kapot en de ramen eruit. De muren zijn heel robuust. Bij ons zouden zulke gebouwen of bewoond raken of afgebroken worden. 

De dorpjes waar we doorheen rijden zijn stil en verlaten. Op één dorpje na zijn de straten gelukkig breed genoeg. Voordat we een bocht om gaan en erin rijden kijken we eerst of we niet in een ‘fuik’ rijden.

Omdat we willen wisselen van chauffeur rijden we even de N330 af. We komen langs een sanistation en een weegbrug. Het sanipunt staat nog niet in Campercontact, dus even de gegevens genoteerd en foto’s gemaakt, kan ik hem aanmelden.

De bak waar het grijs water in loopt wordt automatisch schoongespoeld als de camper er boven vandaan rijdt. Dit sanistation is gratis, zowel water innemen als de wc legen.

We komen langs Teruel, het schijnt een leuk stadje te zijn, maar ik kon er geen camperplek vinden die me aansprak, dus rijden we er aan voorbij.

We eindigen de dag in Belchite, hier is een camperplek aan de rand van het dorp, bij een huizenrij. Er is ook een sanistation aanwezig van dezelfde firma als die op onze route. Bij dit station kun je je wc’tje legen, maar voor water moet je betalen.

We hebben 259km gereden met als hoogste punt 1400m, we eindigen op 437m. De temperatuur kwam tot 25,5º.

Bekijk hier het filmpje van onze rit.


Terug naar 29 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 31 maart 2021