2021 Marokko 3 april

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 3 april 2021: Thenay (Fr) – Grubbenvorst (NL)

We zijn vroeg wakker, niet vanwege lawaai, maar gewoon, wakker. We doen rustig aan ons ontbijt en rijden om half 8 weg. Het is 4,5º. We gaan langzaam aan naar lagere temperaturen, brt.

We komen door dorpjes maar ook grotere plaatsen, overal is het rustig. In één van de dorpen is er een wekelijkse markt gaande. Hier zijn veel mensen op de been, kennelijk heeft het een regionale functie. Het ziet er wel gezellig uit.

We rijden veel tussen groene landerijen door, de bomen moeten nog wel uitlopen, ze zijn veelal nog kaal. We kruizen de Loire en de Seine en nog heel wat andere rivieren en riviertjes.

We zijn gestart met de snelweg naar Vierzon, daarna rijden we via N- en D-wegen naar Auxerre en Troyes. Onder Troyes rijden we naar een Tolweg, de A26 naar Reims. Kijk, dat schiet op, kunnen we even doorknallen.

Na Reims rijden we naar Charleville-Mezieres en vandaar via de A304 de grens over richting Charleroi. Opeens zijn we in België, het blauwe toegangsbord met de bekende sterretjes schiet aan ons voorbij. Er zijn geen controles, uniformen ontbreken. Niet dat ze naakt staan, maar de grens is open, er is niemand te zien.

Na Charleroi gaan we oostelijk naar Luik, dat we aan de noordkant passeren. Ik ben op zoek gegaan naar een camperplek voor de nacht maar kan niets geschikts vinden. Ik breng de camperplek Kompas in Grubbenvorst in en bel ze op of er plek is. Er is nog net een plekje voor ons vrij. Je ziet het, de mensen willen er uit. Er kunnen nl. 30 campers staan, wij zijn de 30ste. 

Wat zijn de wegen toch onwijs slecht in België, niet alleen de ‘kleinere’ wegen maar ook de snelwegen. Er zijn grote plakkaten uit het asfalt verdwenen, het is af en toe gewoon gevaarlijk.

We komen aan in Nederland, en ook hier is geen uniform te zien, de boel is open, er zijn geen controles. 

Nu kunnen we weer de tank-app gebruiken; ‘Direct Lease’, hierop staan met kleurtjes de tankstations aangegeven. Groen staat voor de laagste prijs. We tanken voor € 1,299 per liter. In Frankrijk was het € 1,399 en in Spanje € 1,179. In Marokko tankten we bij binnenkomst in november € 0,75 en toen we er uitgingen was de prijs € 0,81.

Om kwart over 7 komen we aan op de camperplek, onze plek, naast de loods, is afgezet met een rood/wit lint. Als we staan komt de eigenaar vertellen dat er nog een plekje vrij is op het terrein zelf. We gaan daar naar toe, staan we niet zo onder de bomen (drup, drup in de ochtend). 

Morgen blijven we hier ook nog een dagje, even bijkomen van de reisdagen. Dan gaan we verder Nederland in, we moeten nog wat dingetjes regelen. Daar gaan we jullie niet mee vermoeien. Dus hier eindigt ons verslag van deze reis. 

Iedereen dank voor het meereizen, meeleven en leuke berichtjes turen, tot een volgende reis. Dan mogen jullie allemaal weer virtueel mee met ons.

We hebben vandaag een record gereden, op 1 dag: 812km. Het hoogste punt was op 381m, het laagste was op 28m. Het werd niet warmer dan 14º, dat houdt niet over.

We hebben heel erg genoten van onze reis door Marokko. We hebben veel mooie momenten meegemaakt en die blijven ons voor altijd bij. De leuke ontmoetingen met aardige en mooie mensen, vooral dit zullen we missen. Hun gastvrijheid en nieuwsgierigheid. We komen terug, op zeker. We hebben ons er geen moment onveilig gevoeld, qua veiligheid niet maar ook niet qua gezondheid.

ps. ’s Avonds kijken we de laatste aflevering van seizoen 2 van La Casa de Papel. Wat is dat een ongelooflijk spannende serie en erg goed gespeeld, je bent na afloop van een aflevering al nieuwsgierig hoe het verder gaat, een aanrader. (Netflix).


Terug naar 2 april 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Er is geen vervolg, dit is het einde van deze reis. Tot een volgende keer.