2021 Marokko 29 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Maandag 29 maart 2021: Monforte del Cid – Camporrobles

We gaan weer verder met onze reis, steeds meer noordwaarts. Om half 11 rijden we weg van de camping, na een hartelijk afscheid van Jeffrey en Janet. Toni en Annelies zijn eerder al weggereden. Annelies gaat vandaag naar de kapper, de laatste keer was in oktober in Oostenrijk.

We stellen TomTom in op ‘klein’ rijden, maar het wordt te klein, de wegen zijn slecht met heel veel gaten. Een vleugje Marokko? We stellen toch maar weer de snelwegen in.

Dus rijden we naar de A31 die we een tijdje volgen, daarna duiken we de N330 op. Het is een groot druivengebied waar we tussendoor rijden. Wat een velden vol met druivenplanten. Ze zijn nog niet uitgelopen, het zijn allemaal staken. 

De weg golft op en neer tussen de bergen door. We stoppen bij een CP maar die is pal aan de weg, dus verder maar weer.

Dan komen we aan bij een CP in Utiel, het is een giga groot terrein. Er staat één camper. We kunnen er nog bij. Als Co buiten de ramen alvast schoonmaakt voor morgen valt het hem op dat er ontzettend veel verkeerslawaai is. In de camper zelf hoor je het niet, maar ’s nachts hoor je veel meer. Dus besluiten we om verder te gaan.

Via maps.me en Google Maps vind ik in Camporrobles een parking bij een sportveld, nog een half uurtje rijden. Om 19uur zijn we ter plekke. Er is een poort net voor de parking. We zetten de camper dan maar voor het hek neer, vlak langs de weg.

Er rijden auto’s het terrein op die ver doorrijden. Als ik op Google Maps kijk kan ik aan de andere kant geen hek ontdekken. Ik trek de (stoute) schoenen aan en ga poolshoogte nemen. Er is inderdaad aan de andere kant geen hek, dus rijden we het terrein op en zoeken ons een plekje. Dat scheelt veel lawaai van de weg.

We hebben 228.4km gereden, met als hoogste punt 749m en laagste punt 191m. Het was overwegend bewolkt weer.

Bekijk hier het filmpje van vandaag.


Terug naar 28 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 30 maart 2021