2021 Marokko 28 februari en 1 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zondag 28 februari 2021: Marrakech

Vandaag doen we helemaal niets, we rusten uit. Er zijn geen monteurs rondom de camper bezig, ook zij hebben een dagje vrij.

We hebben een tijdje geleden ongezouten pinda’s gekocht om zelf pindakaas te maken. Dat hebben we vanmiddag gemaakt, met de keukenmachine en het is wonderbaarlijk goed gelukt, het ruikt en smaakt goddelijk, al zeg ik het zelf. Het is een ‘crunchy’ pindakaas, met stukjes pinda.

En we waren aan nieuwe groene thee toe, en daar ze dat hier in Marokko heel veel drinken, was het niet zo moeilijk om daar aan te komen. We hebben een paar keer gekeken wat de mensen gebruiken en dat hebben we op een markt gekocht.

De middag brengen we door op het terras bij het zwembad, hier hebben we een goede internet ontvangst van het restaurant.

Maandag 1 maart 2021: Marrakech

Vanochtend komt Ahmad langs om foto’s te maken van een motoronderdeel en van het kentekenbewijs. Hij gaat een nieuwe koppelingsplaat bestellen in Casablanca, wat dan morgen aan moet komen.. Hier in Marrakech gaat hij een ring halen, niet om te trouwen, het is een onderdeel voor de motor. We geven hem het gevraagde bedrag mee. Even later is hij terug met het onderdeel en een factuurtje.

Om half 12 lopen we naar het dorpje 2km verderop, Ouahat Sidi Brahim,  we hebben fruit nodig. Het is een levendig plaatsje, er zijn altijd veel mensen op straat. 

Er is markt, dus dat komt goed uit. We kopen fruit en ze hebben hier weer eens van die lekkere munt. 

Op de terugweg komen we langs een winkel waar heel veel zakken meel liggen. We vragen binnen of ze ook roggemeel hebben (Zra, fonetische uitgesproken). En ja, dat hebben ze. We bestellen 10kg en geven aan dat we het vanmiddag op komen halen met de fiets. Geen probleem.

Co is de camper aan het wassen als een mannetje dat hier op de camping werkt een potje met een Geranium en een cactus er in komt brengen. Wij zijn nogal van het groeten en een zwaaitje en dat vindt hij zo leuk dat hij dit komt brengen. Wat een lieverd.

’s Middags fietsen we naar de stad, we willen geld pinnen, want de komende dagen zullen we wel af en toe iets moeten betalen voor de reparaties en zo. 

Bij de eerste bank die we tegenkomen lukt het niet, elke keer wordt het afgebroken. Dan fietsen we maar door naar de Poste Maroc tegenover de Fiat garage. Daar lukte het van de week wel, zo ook nu.

Het begint te regenen en als we onder een luifel bij een cafeetje staan te schuilen worden we aangesproken door een mijnheer die aan een tafeltje zit. Uiteindelijk hebben we een heel gesprek, in het Duits, over Corona.

Op de terugweg rijden we langs Ouahat Sidi Brahim om het roggemeel op te halen. Als we binnenkomen wordt het net in zakken geschept, 4x 2,5kg. Daar betalen we 70DH voor, € 6,30, een prachtige prijs.

Ik zeg tegen de man dat we het gebruiken om ‘gobs’ te maken, of ‘agrom’ (brood). Als ik agrom zeg komt er gelijk een lach op zijn gezicht. Ik spreek een beetje Berber? Ja een beetje. Dat vindt hij wel leuk. En dat komen we vaker tegen, zodra we wat Arabische/Berber woordjes gebruiken hebben we gelijk een leuk contact.

Tegen kwart voor 6 zijn we terug op de camping. De regen is zojuist alleen gevallen in het deel waar we fietsten, zo’n 2km voor de camping was het gewoon droog en scheen de zon. Je kunt wel zeggen dat het zeer plaatselijk was.


Terug naar 27 februari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 2 maart 2021