2021 Marokko 26 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Vrijdag 26 maart 2021: Gran Alicant

Het is dik bewolkt als we opstaan maar niet echt koud, omdat de wind ontbreekt. Even later laat het zonnetje zich voorzichtig zien. Er is nog een beetje grondmist.

Tegen 11uur rijden we met de fiets naar Santa Pola, naar de Carrefour. Daar hebben ze biologisch vlees voor ons. Het is 19km heen en weer, net mooi zo.

Na het eten gaan we wandelen, blootsvoets over het strand, met Toni en Annelies, onze partners in crime.

We komen onze buurvrouw tegen met Charlie, haar hondje. Het is een enthousiast beestje. Ze maakt zijn riem los, en hij gaat zelf ook los. Hij racet over het strand naar ons toe en om ons heen.

Er ligt van alles op het strand, en hele bossen zeewier zijn er aangespoeld. Er liggen allemaal ‘balletjes’ van het een of ander. Sommige zijn heel mooi rond, dat maakt dat Co probeert te jongleren. Het gaat hem nog niet eens zo slecht af.

We komen vrienden van Toni en Annelies tegen, ze staan naast ons aan de andere kant van de bossage. We staan te praten voor een groot gebouw, meer een ruïne, het is nooit afgebouwd. Het staat er al 20 jaar zo. Lekker voor iedereen die er achter woont. 

We lopen 5,4km heen en dus ook weer terug. We zien een man in het water staan met een camouflagepak aan. Hij heeft een harpoen in zijn handen, hij gaat vissen. We hebben dit nog nooit gezien, maar Toni zegt dat het hier vaker voorkomt. De bewolking neemt weer wat toe, het wordt gelijk wat frisser.  Tegen 16uur zijn we terug bij de campers. 

Het is inmiddels wat drukker geworden met andere campers, met o.a. een aantal Nederlanders.


Terug naar 25 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 27 maart 2021