2021 Marokko 25 februari t/m 1 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst. 

25 februari t/m 28 februari 2021: Marrakech

We doen niet veel deze dagen, we rusten vooral uit.

We hebben een tijdje geleden ongezouten pinda’s gekocht om zelf pindakaas te maken. Dat hebben we vanmiddag gemaakt, met de keukenmachine en het is wonderbaarlijk goed gelukt, het ruikt en smaakt goddelijk, al zeg ik het zelf. Het is een ‘crunchy’ pindakaas, met stukjes pinda.

En we waren aan nieuwe groene thee toe, en daar ze dat hier in Marokko heel veel drinken, was het niet zo moeilijk om daar aan te komen. We hebben een paar keer gekeken wat de mensen gebruiken en dat hebben we op een markt gekocht.

We brengen regelmatig onze tijd door bij het zwembad, hier hebben we een goede internet ontvangst van het restaurant.

Maandag 1 maart 2021: Marrakech

Om half 12 lopen we naar het dorpje 2km verderop, Ouahat Sidi Brahim,  we hebben fruit nodig. Het is een levendig plaatsje, er zijn altijd veel mensen op straat. Er is markt, dus dat komt goed uit. We kopen fruit en ze hebben hier weer eens van die lekkere munt. 

Op de terugweg komen we langs een winkel waar heel veel zakken meel liggen. We vragen binnen of ze ook roggemeel hebben (Zra, fonetische uitgesproken). En ja, dat hebben ze. We bestellen 10kg en geven aan dat we het vanmiddag op komen halen met de fiets. Geen probleem.

Co is de camper aan het wassen als een mannetje dat hier op de camping werkt een potje met een Geranium en een cactus er in komt brengen. Wij zijn nogal van het groeten en een zwaaitje en dat vindt hij zo leuk dat hij dit komt brengen. Wat een lieverd.

’s Middags fietsen we naar de stad, we willen geld pinnen. Bij de eerste bank die we tegenkomen lukt het niet, elke keer wordt het afgebroken. Dan fietsen we maar door naar de Poste Maroc tegenover de Fiat garage. Daar lukte het eerder wel, zo ook nu.

Het begint te regenen en als we onder een luifel bij een cafeetje staan te schuilen worden we aangesproken door een mijnheer die aan een tafeltje zit. Uiteindelijk hebben we een heel gesprek, in het Duits, over Corona.

Op de terugweg rijden we langs Ouahat Sidi Brahim om het roggemeel op te halen. Als we binnenkomen wordt het net in zakken geschept, 4x 2,5kg. Daar betalen we 70DH voor, € 6,30, een prachtige prijs.

Ik zeg tegen de man dat we het gebruiken om ‘gobs’ te maken, of ‘agrom’ (brood). Als ik agrom zeg komt er gelijk een lach op zijn gezicht. Ik spreek een beetje Berber? Ja een beetje. Dat vindt hij wel leuk. En dat komen we vaker tegen, zodra we wat Arabische/Berber woordjes gebruiken hebben we gelijk een leuk contact.

Tegen kwart voor 6 zijn we terug op de camping. De regen is zojuist alleen gevallen in het deel waar we fietsten, zo’n 2km voor de camping was het gewoon droog en scheen de zon. Je kunt wel zeggen dat het zeer plaatselijk was.


Terug naar 24 februari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 2 maart 2021