2021 Marokko 24 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 23 maart 2021: Gran Alicant

De dag begint bewolkt, en dan ook echt bewolkt, de zon gaat behoorlijk schuil. Toch is het niet echt koud.

Co maakt met Toni de gaten waar het ventiel door heen komt groter, met de boormachine. Nu kan er een binnenband in met een autoventiel, dat is handiger als je een band onderweg op wilt pompen, dat kan dan bij elk tankstation. Mocht het nodig zijn. Ik maak ook een foto van de aanhangwagen van Toni, annex zijn werkplaats.

Om half 11 gaan we van start voor een wandeling naar de vuurtoren, ja dezelfde als gisteren. We lopen land over zand, via kleine paden naar het punt waar we omhoog gaan klimmen.

Het ziet behoorlijk steil, maar het is prima te doen. De rotsen zijn ruw dus hebben we goede grip met de schoenen. We hebben nog weinig gewandeld maar onze basis conditie is goed, blijkt.

Eenmaal boven hebben we uitzicht naar de camperplek, in de verte zien we de campers staan. We lopen om het terrein van de vuurtoren heen. Het is o.a. een militaire post en komen aan bij het uitkijk platform.

We vervolgen onze weg richting Santa Pola, via onverharde paden. We komen langs een kanon plaats, Bateria Sud del Far. De kanonnen zijn er niet meer, maar op een andere plek verderop zijn ze er nog wel. Even later passeren we een heuse bunker.

Via een trap dalen we af naar straatniveau en vervolgen we onze weg tussen de huizen door. Er zijn enorme cactussen, die gaan al een paar jaartjes mee. Ze staan mooi in bloei.

Dan komen we aan bij het onverharde gedeelte terug naar de camperplaats. We lopen onderlangs het uitkijk platform en zien hoog boven ons een parapenter. Hij zweeft constant op hoogte langs het rotsmassief. Je zult zo toch kunnen vliegen als een vogel, geweldig.

Onderweg zien we regelmatig een bordje staan, in zwart en wit. Toni weet te vertellen dat dit bord waarschuwt dat achter het bord een jachtgebied is. Co gaat gelijk met zijn handen omhoog lopen, ik heb niets gedaan hoor. Het schijnt dat er hier heel veel hazen zitten.

Het is tijdens de wandeling zonnig geworden, met een strak blauwe lucht. Het is heerlijk weer, heel anders als de afgelopen twee dagen, toen was de wind ronduit koud. Nu lopen we in korte broek en t-shirt/hemdje.

Er zijn al heel wat campers vertrokken, een aantal gaan richting het noorden, langzaam aan terug naar huis. Wij blijven nog even.

De afgelopen dagen trilde er af en toe iets bij de motor, vooral als we berg op reden. Achter de bumper zit een gaatjes plaat en die zit aan één kant los.

Co gaat met Toni aan het werk om het vast te zetten, wat uiteindelijk lukt. Zo dat is ook weer voor elkaar.

We hebben 10,7km gewandeld, met 180 hoogtemeters. Het hoogste punt was op 140m, we startten op 2m. 


Terug naar 23 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 25 maart 2021