2021 Marokko 24 februari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier. 

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 24 februari 2021: Ouzoud – Marrakech

Om half 10 rijden we weg, via Azilal gaan we op weg naar Marrakech. We willen even wat rust in bouwen en gaan bivakkeren op camping Le Relais de Marrakech.

We rijden zuidelijk richting Azilal en slaan bij de N25 rechtsaf richting Marrakech. Na ca. 4km slaan we linksaf de P3106 op. We willen een markt bezoeken in Aououla.

Het asfalt is prima, we rijden door een mooi landschap en genieten van de mensen die we tegenkomen. 

Na 6km komen we door Aououla, hier is de wekelijkse souk. De laatste kilometers er naartoe rijden er twee meisjes en een klein jongetje mee. Ze liepen langs de weg, we vroegen of er souk is. Ja. Willen jullie mee rijden? Eerst giechelen natuurlijk, maar ze wilden wel mee.

We parkeren de camper voor de markt en stappen uit. We komen langs het vaccinatiepunt voor Covid, er staan een aantal mensen te wachten.

De markt is een ontmoetingsplek voor de mensen. We zien veel mannen hand in hand lopen. Dat is hier heel normaal.

Op de markt is het nog rustig, het is aan weerszijde van een brede weg. We kopen wat fruit en munt. Bij een mannetje kopen we walnoten. Speciaal voor ons maakt hij een zak open, daar zitten kennelijk nog betere noten in. Hij geeft er eentje aan Co, die moet een steentje pakken en de noot kraken. Hij smaakt prima. Hij begint een zakje te vullen. We betalen met 100DH, kleiner hebben we niet. Dat moet hij wisselen, terwijl hij weg is gaat Co in zijn ‘kraam’ zitten en prijst de walnoten aan. Maar de mensen verstaan hem niet, jammer.

In Ait M’Hamed gaat de P3106 linksaf maar die is niet geasfalteerd. We rijden er een stukje in en besluiten om terug te gaan en de geasfalteerde weg verder te rijden. We zien wel tot hoever we komen.

Het landschap is prachtig en groen en we rijden langzaam aan omhoog. Dan zijn er wegwerkzaamheden en wordt de weg onverhard. We vragen twee keer aan een vrachtwagen chauffeur, die net aan komt rijden of de route goed te doen is. Als ze je niet begrijpen zeggen ze al gauw ja, blijkt later.

De uitzichten worden nog mooier, de diepte in. Je ziet her en der huizen staan. De piste is prima te rijden. 

Dan komen we bij een wegopbreking. Ze zijn hier de weg aan het verbreden, dus er ligt een giga berg met rotsen op de weg. De machine boven op de berg stopt, de bulldozer onder aan de berg gooit alles de diepte in. We wachten het rustig af. Een mannetje zit voor de camper en krijgt een seintje van zijn collega’s of hij even in het pannetje wil roeren dat staat te pruttelen op een gasfles.

Terwijl we staan te wachten besluiten we om terug te rijden, we weten niet wat ons te wachten staat. Ondanks dat de mannen zeggen dat we verder kunnen vertrouwen we het niet. Dus rijden we achteruit tot een punt waar we, gelukkig, kunnen keren. Het is geen straf om het terug te rijden. Nu zien we het van een andere kant.

Laat in de middag arriveren we in Marrakech en zoeken ons op de camping een mooi plekje uit. Helaas van de verdere reis geen foto’s, er is iets mis gegaan bij de opslag.


Terug naar 23 februari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 25 februari 2021