2021 Marokko 23 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 23 maart 2021: Gran Alicant

Het is hier een rustige plek, de branding is ver genoeg weg om er geen last van te hebben. Er is vanmorgen een mooie zonsopkomst.

Vanmorgen doen we rustig aan en genieten van de zon. Je moet wel uit de wind zitten want die is fris. 

Tegen 11uur rijden we weg, Toni, Annelies, Norbert, Uschi, Co en ik. Norbert is de enige die niet elektrisch rijdt. We komen langs het kapelletje, Ermita de Nuestra Señora del Rosario, een mond vol voor zo’n kleine kapel. Het is wel een pittigie.

We gaan gelijk steil omhoog, Norbert haakt halverwege af en loopt de rest naar boven, het kan te gek ook, denkt hij.

We gaan al snel onverhard het is af en toe flink hotsen-botsen. Maar met beleid lukt alles. Er staan leuke plantjes in bloei.

Via brede paden, verhard en onverhard komen we aan bij de vuurtoren. Hier is een uitkijk platform met een mooi zicht op de kust met in de verte Alicante. Beneden ons zien we de weg liggen waar we straks langs terug rijden. Het water is bijzonder helder en mooi van kleur.

Daarna rijden we naar beneden naar Santa Pola. Onderweg stoppen we bij een Mercadona, Toni en Norbert hebben nog wat dingetjes nodig. Dan rijden we door naar de haven en nemen plaats op het terras van restaurant Lizarran.

Hier drinken we wat en eten we Tapas, voor ons de eerste keer dat we daar kennis mee maken. Elke dinsdag eet je hier tapas voor €0,99 per hapje. Het klinkt niet veel, een hapje, maar na vier traktaties zitten we aardig vol, het smaakte allemaal erg lekker. Ze komen langs met een schaal en dan kun je aangeven of je het wilt of niet. In elk gerechtje zit een stokje, aan het eind tellen ze het aantal stokjes en dat reken je dan af. Het terras is aardig bezet.

We gingen met zijn zessen aan één tafel zitten maar we moesten ons opsplitsen in twee tafels met ieder 3 personen. Regels van de Corona. Het is in Spanje zo, dat zodra je aan een tafeltje plaatsneemt mag het masker af. Buiten moet je altijd een masker dragen, anders heb je kans op € 170,00 boete. Je ziet zelfs in een auto één persoon met masker, die is kennelijk bang van zichzelf of zo.

Via de boulevard en het strand rijden we onderlangs de hoge kust terug naar de camperplek. Nu zien we de vuurtoren en het uitkijk platform van onder af.

Het was koud tijdens de rit. Rond een uur of drie komt er meer wind opzetten, wat hier alle dagen wel voorkomt, maar die wind is best wel koud. Annelies vertelt dat het t/m december hier wel prima weer is, maar dat het van januari t/m maart best heel koud kan zijn. Dit vanwege sneeuwval in de bergen. Wat dan smelt en het water koud maakt en ook de lucht aan de kust.

Achter de camper kunnen we redelijk uit de wind zitten, het zonnetje maakt veel goed.

Ik loop nog even naar het strand om een foto te maken van Alicante, dat nu in de zon ligt te pronken. Op het strand zijn wat leuke details te zien.

Gistermiddag nodigde Annelies ons uit om vanavond käse spätzler te komen eten, dat klinkt heel goed. Om half 6 lopen we naar ze toe. Toni heeft een zitje gecreëerd uit de wind. Hij heeft een parasol op zijn kant gelegd en de deuren van de aanhanger open gezet. Zo in het zonnetje en uit de wind is het prima te doen. 

We hebben zicht op de inhoud van de aanhanger, alles is keurig netjes gerangschikt en spic-en-span. Zoals alles bij dit echtpaar op orde is, ze leven heel ordentelijk. Het is een onwijs aardig stel, we mogen ze erg graag.

De fiets van Toni heeft best wel brede banden, met in het midden extra profiel. Hij zegt dat je hiermee op asfalt net wat meer grip hebt en ook als je onverhard rijdt het net wat prettiger gaat.

Het eten is erg lekker, heel smakelijk. Annelies heeft er een aardappelsalade bij gemaakt, ook lekker gekruid. We drinken er een glaasje rode wijn bij, en zitten gezellig te tafelen en te kletsen met elkaar. De tijd vliegt. Annelies und Toni, Vielen Dank für das leckere Essen.

Morgen gaan we wandelen, naar dezelfde vuurtoren, alleen nu dus met de benenwagen naar boven.

Bekijk hier het filmpje van onze fietstocht……


Terug naar 22 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 24 maart 2021