2021 Marokko 22 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Maandag 22 maart 2021: Roquetas de Mar – Gran Alicant

We hebben wederom een rustige nacht, het is een prima plek. Maar we blijven hier niet, we reizen verder naar het noorden, om onze Oostenrijkse vrienden, Toni en Annelies te ontmoeten. Zij zijn al een tijdje in Santa Pola, net onder Alicante. We hebben wel zin om met ze te wandelen en te fietsen.

Er is een mooie zonsopkomst, op de foto lijkt het net een zonsondergang, de kleur is hetzelfde.

We gaan om half 10 op pad en rijden tussen de plastic kassen door. Als we op een gegeven moment wat hoger rijden is het één witte plastic zee waar je over uit kijkt, niet echt fraai te noemen.

We rijden naar Almeria, daar zit een Thetford dealer. We willen een nieuwe toiletcassette aanschaffen. We zijn bang dat als er weer iets gebeurt met de cassette of het gemaakte onderdeel afbreekt dat we in de ‘shit’ zitten, of met de ‘shit’ net hoe je het bekijkt. Bovendien is de cassette wel een keertje aan vervanging toe. Het is intensief gebruikt door ons.

Op de Thetford site staat een Toilet fresh-up set, een cassette met een nieuwe wc-bril. Dat staat ons wel aan. Op diezelfde site staan ook bedrijven waar je zo’n set aan kunt schaffen. In Almeria zijn er twee bedrijven. 

Wij vinden uiteindelijk 1 van de 2 maar die heeft het niet. Op onze route naar Santa Pola zijn er nog wel een paar. We vinden het uiteindelijk bij een groot camperbedrijf in Antas. Zo, kunnen we met een gerust hart  verder.

Na de aankoop zoeken we ons een plekje op het bedrijventerrein om te eten. Opeens zien we een kleine leguaan lopen, hij is mooi gekleurd. Zodra ik te dichtbij kom is-ie zo verdwenen.

We rijden heel wat omhoog en omlaag en met uitzicht op mooi gekleurde en ruwe bergen.

Weg van de snelweg rijden we langs een natuurgebied, er staat ontzettend veel riet. En we komen langs veel kwekerijen van olijfbomen en bonsai. Ook boomgaarden met citrusvruchten zijn er te zien, en ook te ruiken. Wat ruikt dat toch onwijs lekker.

In Santa Pola doen we boodschappen bij de Carrefour en de Aldi. In de Carrefour hebben ze een wasafdeling. Je kunt er 14kg kleding wassen voor € 6,00 en drogen voor € 2,50, fijn om te weten.

Dan rijden we het laatste stuk naar de camperplek, Carabassi genaamd. We krijgen een prachtig uitzicht op het water.

Even later hebben we een vrolijk en warm weerzien met Toni en Annelies, die ons aan zagen komen rijden. We worden uitgenodigd om bij ze te komen zitten, achter een op zijn kant liggende parasol. Die is dik nodig want de wind is koud. Zo in de luwte en in de zon is het lekker.

We praten heel wat af, er zijn genoeg nieuwtjes uit te wisselen. Toni heeft contact met heel veel mensen en weet ons het een en ander te vertellen over mensen die we hebben ontmoet in Tafraoute.

We hebben 317km gereden, het hoogste punt was op 528m, het laagste op 9m. Het werd op zijn warmst 22,5º. 


Terug naar 21 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 23 maart 2021