2021 Marokko 21 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zondag 21 maart 2021: Alora – Roquetas de Mar

Wat een heerlijk rustige plek is het hier, we hebben dan ook erg stille buren. Gisteravond was er nog een mooie zonsondergang, en Co heeft het verlichte kasteel op de kiek gezet.

Co kijkt vanmorgen of we hier tv kunnen ontvangen. We krijgen een Error melding, ERR2, de schotel ligt dichtgeklapt, maar niet op zijn plek. Hij schroeft de schotel los, zet hem omhoog, en ik druk op de uitknop, nu gaat de schotel dicht op de juiste plek. Pfff. De schotel maakte een schijnbeweging, maar we trapten er niet in, haha.

Om 9uur rijden we weg, steil naar beneden en krijgen een mooi uitzicht op Alora en het kasteel. 

We rijden noordelijk naar Antequera. Het is een mooie omgeving, en de weg slingert alle kanten op, wij slingeren mee, we kunnen niet anders. 

We komen aan bij de A92 en rijden naar het oosten. We zien verderop hoge bergen met sneeuw erop. Voor Granada buigen we rechtsaf naar het zuiden, richting Almeria, het is de A44. 

Halverwege gaan we linksaf naar het oosten, we hebben een beetje last van het heen en weer. Maar we waren de snelweg een beetje zat, dus zijn we richting de bergen gereden. 

Daar slingeren we ook weer aardig alle kanten op, en omhoog en omlaag, het gaat maar door. Het is jammer dat de zon niet schijnt vanmorgen was de lucht stralend blauw. 

Dan zijn we het gedraai zat (weten ze nu wat ze willen) en slaan we rechtsaf naar het zuiden, terug naar de kust. Het landschap wordt gelijk anders. Net waren er alleen ruige bergen te zien, nu wordt het lieflijker en er zijn wat wijnvelden te zien.

Als we in de verte het water zien komen ook de vele plastic kassen van Almeria in het zicht. Ze ontsieren het landschap, maar ja, we moeten ook allemaal alle dagen eten.

We rijden tussen de kassen door naar de CP aan het strand. Bij een tankstation tanken we diesel voor € 1,07, kijk dat is een meevaller. In Marokko betaalden we de laatste maanden zo rond de 9.22DH per liter.

Om 16uur komen we aan in Roquetas de Mar, een CP gevonden via de NKC. Er staan 9 campers, jeetje wat is het druk hier, dat zijn we helemaal niet meer gewend. Het zijn voornamelijk Duitsers.

We installeren ons en horen dan een geroep achteruit de camper komen. Het zijn de fietsen, ze willen er wel weer eens uit. Nou, dat doen we graag hoor.

We fietsen heen en weer over de boulevard, over een speciaal fietspad. Het is wel koud, het zonnetje schijnt maar we hebben ons niet warm genoeg aangekleed. De wind maakt het vooral erg koud. Maar we zijn effe lekker in beweging geweest.

Met de camper hebben we 312km gereden. Het hoogste punt was op 1297m, het laagste op 13m. Het werd 20,5º.

We hebben 14,5km gefietst, redelijk vlak over de boulevard.

Bekijk hier het filmpje van onze camperrit.


Terug naar 20 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 22 maart 2021