2021 Marokko 20 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 20 maart 2021: Algeciras – Alora

Het was verrassend rustig hier op de parking bij Carlos, zelfs met verkeerslawaai, lekker hoor. We hebben goed geslapen.

We brengen de ochtend door op internet, even wat dingetjes opzoeken om een plan te maken over onze verdere reis, richting het noorden.

We hebben contact gezocht met Toni en Annelies, een Oostenrijks echtpaar die we elk jaar in Tafraoute ontmoeten. We wandelen en fietsen met hun. Ze zijn sinds 22 oktober vorig jaar in Spanje.

Ze staan nu in Santa Pola onder Alicante. We gaan via Spanje terug naar huis en besluiten om in Santa Pola te gaan buurten. Via Portugal terugreizen kan niet, de landsgrenzen zijn gesloten.

Dus we maken de camper reis klaar en vertrekken om half 12 via de A7 naar Marbella. Zodra het tolweg wordt gaan we meer richting de kust. 

Net voorbij Marbella slaan we linksaf een weg in naar een dorp. Via een site heb ik een waterpunt gevonden waar water uit de bergen getapt kan worden. Daar zijn we altijd wel voor in. De foto die er bij staat laat 5 ‘kraantjes’ zien waar behoorlijk water uit komt. Dit is de website.

Het is pittig omhoog rijden over een goede weg. Als we aankomen bij het punt is er een kraantje waar een miezerig straaltje water uit komt. Daar rij je dan zo’n eind voor, snik. Maar we zetten de gieter eronder en wachten het rustig af, doucement. Ik zet ondertussen thee, en zo hebben we toch 3 gieters met heerlijk bergwater in de tank.

We rijden terug naar de A7 en na een aantal kilometers gaan we weg van de snelweg. We duiken de A7077 op richting Alora. Daar is een camping, gevonden via de NKC. 

Het is een leuke route met veel uitzichten de diepte in. Tegen de bergwanden zijn er van die typische witte Spaanse dorpen geplakt, met oranje daken.

Onderweg kijk ik ook nog even op Park4night en daar vind ik een vrije plek op een grote parking bij een cemetery/kerkhof. Dat lijkt me wel wat. 

In Alora slaan we linksaf en rijden gelijk omhoog. Het is een smalle weg die best wel steil wordt. We komen zonder kleerscheuren boven en vinden er een grote parking. 

Vandaag was het heel wisselend qua weer. We hebben een flinke regenbui gehad, er is veel bewolking en tussendoor scheen de zon. Het werd toch nog 17º maar toen we om 16uur aankwamen op de parking was het nog maar 10,5º. Helaas konden we niet in het zonnetje zitten of het dorpje bezoeken, want het was te wisselvallig.

Vandaag was het hoogste punt op 560m, het laagste op 7m. We hebben 142km gereden.

Bekijk hier het filmpje van vandaag.


Terug naar 19 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 21 maart 2021