2021 Marokko 20 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 20 januari 2021: Ouarzazate – Toundoute

’s Ochtends fietsen we naar de Carrefour voor boodschappen, daarna gaan we verder met onze reis. Eindpunt van vandaag is Toundoute (in Berber/Arabisch: twndwt), een klein plaatsje boven Skoura, richting de Hoge Atlas.

Het is 62km rijden, dus doen we rustig aan en vertrekken net na de middag. Onderweg zijn er een paar snelheidscontroles en andere politiecontroles. 

We hebben constant zicht op de Hoge Atlas, waar nog wat sneeuw op de toppen ligt. Verder is het landschap kaal en stenig. Een klein stukje is het net of er Hoodies staan, van die vreemde rotsformaties.

In Skoura gaan we linksaf de RP1502 op naar Toundoute. We rijden nu rechtstreeks naar de Hoge Atlas toe. In de verte hebben de bergen mooie kleuren van de aanwezige mineralen. De eerste 10km is de weg slecht te noemen, bovendien smal en rafelig. Er komt best wel wat verkeer ons tegemoet. Dan gaan we de kant in en passeren elkaar, ieder met de rechterwielen op het grind.

We komen aan op camping Amoudou en worden direct hartelijk welkom geheten door de eigenaar, Mohammed, en even later zijn vrouw Aisha en hun zoon. De zoon spreekt heel goed Engels, hij heeft een toeristische opleiding genoten maar zit nu thuis, heeft vanwege de Corona geen werk meer.

Even later zitten we binnen aan de thee en hebben we een leuk gesprek met de mannen. Het is een kleine ‘camping’, naast het huis gelegen, er is plek voor 5 campers. In de muur zitten diverse stroompunten. 

We krijgen een rondleiding, er zijn twee kamers voor passanten met ieder 3 slaapplaatsen. Het is eenvoudig maar de bedden zien er goed uit. We kunnen gebruik maken van de douche en het toilet in het huis. 

We lopen naar het dak en zien uit op de omgeving. Als we hier willen zitten zullen ze zorgen voor een tafel en stoelen. Ze zijn werkelijk erg vriendelijk en gastvrij. Dat voelt heel goed.

Tegen de avond loopt Co het dak op om de omgeving vast te leggen in het warme licht. Mohammed en Aisha zitten naast het huis in het laatste zonnetje, Mohammed in een dikke deken, lekker warm hoor.

Er zijn aparte wolken die het laatste zonlicht reflecteren in warme kleuren. En weer is er een dag voorbij.

We hebben 62km gereden. Het hoogste punt was 1507m, het laagste 1127m. We begonnen met 3º, onderweg was het 13º, later 15º. Het zonnetje is lekker warm maar de wind is koud.

Bekijk hier het filmpje van onze korte reis.


Terug naar 19 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 21 januari 2021