2021 Marokko 2 en 3 maart

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 2 maart 2021: Marrakech

Vanochtend komt Ahmad centjes halen voor de nieuwe koppelingsplaat, die is aangekomen uit Casablanca. Het is precies dezelfde, hetzelfde merk, alleen splintertje nieuw. Een uurtje later gaat hij aan het werk. Er wordt veel met de hand gedaan, het is beulenwerk, ze moeten heel veel kracht zetten om alles weer op zijn plek te krijgen.

Een deel van de uitlaat neemt hij mee, die is afgebroken en moet gelast worden. Ahmad is ook vaak weg, heeft waarschijnlijk klusjes tussendoor te doen. 

Er zijn gistermiddag 2 campers bijgekomen, een Marokkaanse 4×4 en een Duitse vrachtwagen. De Duitsers hebben we ook gezien op de camping in Zagora. De groepsreis is ten einde, ze waren al in Meknes maar daar vonden ze het te koud. Eigenlijk willen ze wel naar huis maar er gaan geen boten, ook niet naar Frankrijk en Italië. Dus op de plaats rust dan maar. Vanmiddag is er een Belgische camper bijgekomen, een jongeman alleen. 

Het is vandaag lekker weer dus genieten we van het zonnetje. Co haalt de toilet cassette uit elkaar om schoon te maken en alle bewegende onderdelen in te spuiten met siliconenspray. Ik heb 3 schommels was laten doen die goed drogen met dit weer. Einde van de middag ligt alles weer schoon en fris in de kastjes.

Einde van de middag ziet het er onder de motorklep een stuk anders uit. De radiateur zit ook weer op zijn plek. 

Woensdag 3 maart 2021: Marrakech

Aan het einde van de dag reed onze camper weer, hoera. 

Ahmad is vanochtend al op tijd aanwezig, om 9uur, we hadden hem nog niet verwacht. Hij gaat meteen aan het werk. 

De aandrijfassen zijn geplaatst, de uitlaat is gelast en terug geplaatst.

Hij is veel aan het sleutelen om het onder de motorkap weer een beetje vol te krijgen, er bleef niets over. Haha

Na reparaties of onderhoud gaat normaal gesproken de camper aan de computer, om het software gedeelte bij te werken. Ook dit wordt door Ahmad gedaan. Jessy komt net even kijken als hij er mee bezig is. Het verwondert ons, Jessy zegt dat Ahmad het programma gekraakt heeft. Het is officiële Fiat software. Daar zijn we wel blij mee.

Dan is het moment suprême daar, de motor wordt gestart. Ahmad probeert te schakelen maar dat lukt niet. Wel met de computer er aan gekoppeld, maar niet met de hand. Dat valt tegen, maar we hebben er nog steeds alle vertrouwen in.

Hij kalibreert de versnellingsbak een aantal keren met de computer. Na een tijdje kan hij ook met de hand schakelen. De mannen gaan een proefrit maken op de camping. De motor klinkt nog vreemd, maar dat komt omdat het luchtfilter nog niet terug geplaatst is. Het schakelen gaat prima.

Tijdens de proefrit blijkt dat de uitlaat trilt, een onderdeel zorgt ervoor dat het nu goed is. Hij belde en een half uurtje later kwam de leverancier het aan huis brengen.

Dan gaan Ahmad en Co voor een grote proefrit, ik kan nog net alles opbergen en laatjes sluiten. Ze blijven lang weg en als ze terug komen zie ik bij allebei een grote lach op het gezicht, alles is goed gegaan. Duimpie.

We betalen nog een paar rekeningen voor onderdelen en Ahmad vraagt geld voor het werk dat hij allemaal verricht heeft. Groot gelijk, hij heeft 3 dagen keihard gewerkt. Hij was af en toe even weg, voor andere klusjes denken we, maar als hij er was werkte hij stevig door. Morgen heeft hij een vrije dag, groot gelijk. 

Onder de middag zien we heel veel vogels in de lucht, de verrekijker onthult een grote groep roofvogels. Ze zijn duidelijk op doortocht naar het noorden. Hun eindpunt zal wel ergens in Spanje zijn.

Op de camping zijn er ook een paar pauwen, wat zijn de mannetjes toch mooi, wat een kleurenpracht.

Vanaf nu slapen we weer in ons eigen bedje, dat is toch het allerfijnst. Home sweet home. 


Terug naar 1 maart 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 4 maart 2021