2021 Marokko 19 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Dinsdag 19 januari 2021: Ouarzazate

Deze camping is voor een stadscamping heel rustig gelegen, je hoort hier ’s nachts niets. Behoudens de honden, overdag zie en hoor je ze niet, ’s avonds zijn er complete hondenconcerten. Gelukkig wel ergens in de verte, dus we hebben er niet zoveel last van.

We hebben inmiddels op Netflix het een en ander bekeken. o.a. The Crown, hiervan hadden we de eerste seizoenen al gezien, nu hebben we het nieuwste seizoen gekeken en er wederom van genoten.

Queen’s Gambit hebben we ook gezien. Net als velen met ons, gezien het nieuws gisteravond op tv. Het schaken is in opkomst sinds deze serie op Netflix te zien is. Grappig hoor.

Beide series worden erg goed gespeeld, we keken er graag naar. Net als de serie Outlander, die acteurs spelen het ook heel geloofwaardig. En de beelden zijn bijzonder sfeervol, vooral de natuuropnames. Ook een aanrader.

Momenteel kijken we naar Unbelievable, een serie over een meisje dat verkracht is maar niet geloofd wordt. Dit heeft ze zelf in de hand gewerkt door tegenstrijdige verklaringen af te leggen en uiteindelijk te verklaren dat ze gelogen heeft. Maar dan vinden er in het land meerdere van dit soort delicten plaats, met dezelfde kenmerken. We hebben nu 4 afleveringen bekeken, nog 4 te gaan.

De ochtend gaat op aan een probleem, onze waterpomp vertoont kuren. Als het niveau in onze schoonwatertank zakt stopt de pomp met pompen, ja echt. En dat vinden we lastig, dus gaat Co op zoek naar de oorzaak.

De pomp wordt van zijn plek gehaald en schoongemaakt. Bij de aanhechting met de slang zit tape en dat is zo ongeveer vergaan. Dus nieuwe tape erop, er volgt een test met aanzuigen van water uit een teiltje, wat goed gaat. De kranen proberen, alles werkt weer, de boel kan vast.

Dan ziet Co dat de pomp, tijdens het pompen, water lekt. De hele boel weer los en de pomp open geschroefd. Er is veel kalk aanwezig. Gelukkig hebben we daar schoonmaakazijn voor mee. Co zet de boel in de ‘week’ en na een uurtje zet hij de pomp weer in elkaar. 

Dezelfde test als eerder met een teiltje water en alles gaat goed, hij lekt niet meer. De kraan bij de keuken loopt niet zo goed door als de kraan achter. Het filtertje van de kraan wordt in de schoonmaakazijn gezet en een tijdje later loopt ook die goed door.

Op veel plekken in Marokko is het water zeer kalkrijk, dus vandaar het probleem. Dat is ook met de toiletcassette het geval, die moet je ook af en toe ontkalken. Daarom hebben we een filmpje gemaakt van hoe de cassette uit elkaar te halen, te reinigen en weer in elkaar te zetten zonder onderdelen over te houden.

Co is de reparateur, ik zijn lieftallige assistente, een gouden combinatie, al jaren.

De middag brengen we door in de zon en op internet, ook een goede combinatie. Geen foto’s vandaag.


Terug naar 18 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 20 januari