2021 Marokko 18 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Maandag 18 januari 2021: Ouarzazate

Als ik ’s ochtends op het dak van het restaurant foto’s sta te maken van de camper/camping vliegt er een vliegtuig over, het gaat landen op het vliegveld van Ouarzazate. 

We hebben lang in de nabijheid van Agadir gestaan maar vliegtuigen kwamen er nooit over/langs. Het is helemaal een beetje vreemd.

’s Ochtends nemen we een taxi naar de Carrefour, we hebben boodschappen nodig. Kan ook op de fiets maar die willen we niet ‘alleen’ buiten laten staan.

We lopen naar de weg bij de rotonde en komen langs een terreintje waar men met lesauto’s bezig is. Om de beurt speciale handelingen verrichten. Bij een huis zijn ze paarden aan het inladen in een vrachtwagentje, dat wordt krappe sokken voor de dieren.

Het is niet moeilijk om een petit taxi te vinden, er rijden er heel veel rond, we hebben vrij snel tuk. Even later zijn we bij de Carrefour. 

Ze hebben hier zelfs een bio-afdeling en op veel producten staat het ook in het Nederlands. We kunnen alles inslaan wat we hebben willen.

’s Middags pakken we de fietsen uit de camper, even de benen rond laten gaan. We fietsen tussen de huizen door waar het leven zich op straat afspeelt.

We komen bij een rotonde, deze rotonde is anders als de ‘normale rotondes die we vaak treffen. Hier moet je stoppen om erop te rijden, maar voor de toekomende weg moet je ook weer stoppen, geregeld met stopborden. Het is dus even goed opletten.

We komen langs een kasbah. Vanmorgen met de taxi kwamen we er ook langs en een andere passagier vertelde dat het helemaal gerestaureerd is. Het ziet er erg mooi uit.

Terwijl ik een foto sta te maken worden we aangesproken door een gids, de kasbah kan bezichtigd worden. Maar dat willen we niet, we laten onze fietsen niet alleen achter. Een andere keer dan maar, Insjallah.

In het centrum pauzeren we op een plein waar veel straatverkoop is, en er staan een heleboel radiografisch bestuurbare autootjes. Het is nu lunchtijd, de drukte is pas later op de middag.

Op de terugweg rijden we gelijk op met twee jongens. Eentje heft elke keer zijn voorwiel op en doet een wheely. Co tilt ook zijn voorwiel op, maar komt niet zo hoog. Is ook lastig met een zware e-bike. 

Het jongste jongetje heeft een giga groot zadel, waar hij alleen op het puntje kan zitten, hij glijdt er bijna vanaf. Hij gaat met losse handen rijden, of Co dat ook kan. Co haalt één hand van zijn stuur en steekt die wijd uit. Het jongetje moet er wel om lachen en is trots dat hij het wel kan. Haha

Op de camping duiken we de internethoek in. Het is roeien met de riemen die we hebben. Zo is de verbinding snel en dan heel traag. Maar we zitten lekker in het zonnetje, dus wie doet ons wat.

De fietstocht was 9.8km lang met 50 hoogtemeters, peace of cake dus.


Terug naar 17 januari 2021
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 19 januari