2020 Marokko 9 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Maandag 9 november: Marrakech

Maandag 9 november 2020: Marrakech

Het is heerlijk rustig hier op de camping, dus dat slaapt wel lekker. We starten langzaam de dag en doen ons ochtendritueel.

Co gaat daarna wat klusjes in en om de camper doen, ik ga aan de verslagen werken. Jullie moeten ook weer wat te lezen hebben, toch?

We lopen een rondje over de camping. Wat staan er dan veel campers, alhoewel het op zo’n oppervlakte niet overvol is of zo. Er staan toch wel een paar campers met zachte banden. Ze staan er natuurlijk al zo’n 8 maanden. Wij hadden de camper op poten staan, dan ontlast je de banden. De campers zien er allemaal schoon uit.

Na de middag gaan we op pad met de camper. Eerst bij de receptie langs, we melden dat we onze gasflessen gaan vullen en straks weer terug komen. Geen probleem, tot straks.

We rijden naar de gasfabriek van Afriquia, hier kun je je eigen gasfles laten vullen met propaan. Coordinaten: N31.729684, W6.09379

We lopen naar de poort met de lege gasflessen. Ik wil een foto maken, maar dat is niet toegestaan. Sorry, te laat, ik heb hem al gemaakt. De gasflessen worden op een kruiwagen geladen en 10 minuutjes later zijn ze vol terug, 264DH voor de twee. Kunnen we weer eventjes vooruit.

Het lukt in eerste instantie niet om de flessen terug aangesloten te krijgen, maar uiteindelijk is het toch: de aanhouder wint. Het gasstel doet het weer, maar de koelkast springt nog niet aan op gas, het blijft ‘tikkeren’. Dan weet ik me te herinneren dat bij een vorig probleem van niet aanslaan, ik de koelkast helemaal heb uitgezet en even later weer aan. En ja hoor, hij doet het weer.

Na de gasfabriek rijden we naar de Fiat Professional garage. We zijn daar in 2016 geweest toen we problemen hadden met onze remmen. Ik had de coordinaten genoteerd maar als we er aankomen, al wat we zien, geen Fiat garage. 

We rijden iets door en vragen het aan een man. Hij verwijst ons verder, toutes droites, rechtdoor. We rijden 2x hetzelfde rondje maar komen niets tegen.

Dan zeg ik, stop, ik denk dat het hier is, dit komt me bekend voor. We zijn er inmiddels al 2x langs gereden. Er staat een andere naam op het bedrijf. Als ik uitstap en naar binnen loop, zie ik het Fiat embleem aan de muur hangen. Ik wijs er naar, de man vertelt dat Fiat hier niet meer zit. Hij vertelt wel waar het wel is, maar dat gaat mij te snel met zijn rappe Frans. Ik zeg, we zoeken het wel op op internet. Wordt vervolgd.

Onderweg in Marrakech is er van alles te zien. Heel veel auto’s, maar ook regelmatig ezelkarretjes, een grote schaapskudde die oversteekt tussen de auto’s door, etc. Het verkeer is druk, vooral op de rotondes. Er gaat heel veel ‘ongeveer’, zoals wij dat noemen. Je moet gewoon goed op blijven letten en rustig door de drukte heen manoeuvreren. Men let gerust wel goed op hoor, we zijn groot genoeg, we zijn niet te missen.

Daarna rijden we naar de Marjane en de Decathlon. Gisteren stonden ze bij de Decathlon buiten in de rij om naar binnen te kunnen. We zeiden toen tegen elkaar, we komen morgen wel terug.

We doen boodschappen bij de Marjane, het is een stuk minder druk dan gisteren. Deze keer kopen we lekkere Franse kaasjes, voor onder de middag, als knabbeltje. 

Bij de Decathlon hopen we een elektrisch fietspompje te vinden, maar dat hebben ze niet. Later dacht Co aan onze eigen compressor waarmee we de autobanden op kunnen pompen. Bij de Decathlon hebben we een zakje met verschillende verloopstukjes meegenomen, daarvan moet er toch wel eentje passen op het fietsventiel. Morgen eens kijken of dat idee uitgevoerd kan worden

Terug in de camper ruimen we nog wat spullen op, het begint steeds meer op een thuis te lijken zo. We halen de overige weckpotten te voorschijn, en warempel ze zitten allemaal nog potdicht, dat is dan weer een meevaller, lekker hoor.

Het was vandaag heerlijk weer, 22º. ’s Avonds koelt het genoeg af om lekker te slapen. We zitten wel de hele avond met de dakluiken en de deur open.


Terug naar 8 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 10 november