2020 Marokko 5 december

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 5 december 2020: Tafraoute

Het heeft vannacht geregend, was niet voorspeld maar toch. Als we opstaan is het droog maar wel dik bewolkt en 10º. Er staat een stevige wind. In de camper hebben we geen erg in de wind, we staan redelijk luw hier op de camping.

Vanmorgen ben ik wat aan het rommelen op de computer en internet, en Co zoekt wat spullen uit en maakt wat schoon, het is een rommel-ochtendje zeg maar. De katten zijn niet in het zicht, die denken ook, het waait mij te erg, we blijven lekker binnen, net als wij.

Na de middag rond half 2 gaan we wandelen. We vertrekken in westelijke richting en gaan bij de andere camping rechtsaf een asfaltweg op. 

We zien bij een hoop stenen een aantal grondeekhoorntjes. Ze duiken snel weg als ze ons zien aankomen. Ik ga op mijn hurken naast de stenen zitten en we zien drie keer even snel een kopje boven de stenen uitsteken om poolshoogte te nemen of we al weg zijn. Ze houden het beter vol dan wij, we gaan weer verder.

We genieten elke keer weer van het uitzicht op de bergen rondom ons, met de dorpjes er tegen aangeplakt.

We wijken af van de ingebrachte route en lopen door het dorpje Asgaour. Bij een huis worden we gadegeslagen door een aantal  schapen. Als we het huis voorbij zijn, waar we binnen vrouwenstemmen hoorden, staat er iemand op het dak die vriendelijk naar ons zwaait.

Bij een paar dorpjes in de verte zien we verval van de oude lemen huizen, die intussen vervangen zijn door stenen huizen.

Dat is ons vaker opgevallen in de dorpjes van de Ammlene vallei, die we bezocht hebben, ook tijdens eerdere reizen, je ziet bijna geen bewoners, het is gewoon uitgestorven lijkt wel. Zo ook in Asgaour. 

Net als op meer plekken komen we ook hier een kraantje tegen met een beker erbij, voor de dorstige reiziger. Hier staat zelfs bij dat het drinkwater is.

We lopen linksom terug en lopen evenwijdig aan de weg die door het westelijk gedeelte van de Ammelne vallei loopt. We komen achter langs een school en tussen twee gebouwen in staan twee oude bussen. De ene heeft als opschrift bibliobus Tafraoute en is een verlengde bus met zo’n harmonica gedeelte ertussen. De andere bus is door zijn hoeven gezakt. De school heeft vrolijke schilderingen op de muur.

Langs de weg lopen we terug naar de camping. We voeren langzaam de afstand op, we hebben 5.38km gelopen met 80 hoogtemeters, we hebben er 1,5 uur over gedaan, met een gemiddelde van 3,8km p/u.

De wind was behoorlijk aanwezig vandaag maar dat het nu windkracht 6 à 7 was, nee dat viel wel mee.


Terug naar 4 december
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 6 december