2020 Marokko 4 december

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Vrijdag 4 december 2020: Tafraoute

Na de bomvolle dag gisteren, 😉 hebben we vandaag een stoeltjesdag. Dat vinden de katten wel fijn, zodra we uit de stoel zijn liggen ze er direct in. 

De dag begon met wat wolkjes bij de bergen, het leek wel een vulkaan. En dan nog aangelicht door het opkomende zonnetje, mooi hoor. Verderop langs de weg staan kindertjes te wachten op de schoolbus.

We maken gebruik van de aanwezige wasmachine. Vorige week dachten we dat er ergens werkzaamheden waren, we hoorden zoiets als een betonmolen, maar dat bleek de centrifuge van de wasmachine te zijn. 

Nu konden we het zelf ervaren, wat een oorverdovend lawaai, je kunt elkaar niet verstaan als je er naast staat. Zelfs de imam werd overstemd. Het is vandaag gebedsdag en in de moskee in het dorpje  tegenover de camping is de dienst te volgen via de megafoon.

Als de wasmachine eindelijk gereed is, hij nam de tijd, wil ik de was eruit halen maar die is nog erg nat. Dan maar even een aparte ‘essorage’ met de centrifuge. Co heeft inmiddels een lijntje dwars over het pad gespannen, in de zon op de wind. De was is binnen no-time droog.

Terwijl ik voor de 2e keer op de centrifuge wacht zit ik bij het zwembad op een stoeltje in de zon. Op de rand van het zwembad zitten een paar mooie libellen, fel rood/oranje van kleur. Even later heeft Co post gevat om ze vast te leggen met de camera.

’s Middags komt er heel veel wind uit en wordt het te fris om buiten te zitten. Voor morgen wordt er nog meer wind voorspeld, windkracht 6 tot 7. Co haalt de waslijn maar weg, zal dus morgen niet gaan lukken om een was te drogen. Het zijn lakens, met zoveel wind zullen we ze waarschijnlijk uit het zwembad weer op moeten vissen.

We kregen een mailtje van Franka:
Ik zit net het reisverslag te lezen van 3 december en jullie vragen je af waarom dat metalen plaatje rondom je antenne zit. Dit is voor ground-playing, omdat het dak (waarschijnlijk) van kunststof is, zit er dat metalen plaatje om beter contact te hebben, dus het heeft wel een functie.
Dankjewel Franka voor je berichtje, fijn om te weten. Toch laten we het zoals het nu is, een radio gebruiken we eigenlijk nooit.


Terug naar 3 december
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 5 december