2020-2021 Marokko 31 december en 1 januari

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Donderdag 31 december 2020: Aourir

Alweer de laatste dag van dit jaar, wat gaat de tijd toch vlug. We houden het rustig vandaag, genieten van het zonnetje en ’s middags van het gezelschap van Ingrid, Willy en hun hondjes.

Vandaag was de laatste werkdag van Jamal, de receptionist en Rachid, de man die alle klusjes op de camping doet, een Manusje van alles, van alle markten thuis. Vanwege de Corona zijn er geen camperaars dus geen inkomsten. Dit heeft Lahcen doen besluiten om ze te ontslaan. Rachid en Jamal zijn bovendien niet zeker of ze later terug kunnen komen, dat is ze niet toegezegd hebben we begrepen van Rachid. Dat is toch wel heel jammer voor deze twee sympathieke mannen, die hier al vanaf het begin werken, nu 9 jaar.

We hebben DHL NL via Messenger benaderd met de vraag of ze na kunnen gaan waarom ons pakket zo lang in Casablanca blijft liggen. We kregen een bericht terug dat zij er vanuit NL niets aan kunnen doen, we kregen een link naar de DHL pagina van DHL Marokko. Nu is alles dicht en morgen ook, dus wordt vervolgd.

Vrijdag 1 januari 2021: Aourir

Gisteravond werd er op de deur geklopt, het was Rachid met twee agenten. We begrepen dat er vanavond/vannacht extra wordt opgelet door de politie. Toen we vanmorgen Willy spraken vertelde hij dat de politie vannacht gebleven is als extra bewaking. Tjonge, dat is de 2e keer dat we onder politiebewaking hebben geslapen.

De nacht is rustig verlopen, geen ongeregeldheden (hadden we ook niet verwacht) en geen vuurwerk of ander lawaai.

Voor iedereen die dit leest wensen wij een gezond en liefdevol 2021.

We brengen de dag rustig door in de zon, puzzelend of zonnend. Tegen 16uur pakken we de fietsen uit de camper en rijden naar het dorp, even wat beweging in het gat.

Het is bedrijvig in het dorp, de winkeltjes zijn open. Langs de camping zagen we ook regelmatig de transportbusjes langskomen, alles gaat gewoon verder, ook op 1 januari.

We rijden over de rotonde naar het water, en langs de ‘boulevard’ verder. Nou ja, boulevard, het is zo’n 100meter dan houdt het al op. We rijden door naar restaurant Richies en zien later op een bord langs de weg dat je hier biologisch kunt eten.

We rijden langs het ruwe pad naar boven. We kunnen niet via de weg terug; vanwege de hoge middenberm en de drukte op de weg kunnen we niet oversteken. Dus dalen we via het marktterrein af. De ‘kramen’ zijn afgedekt met zeil en het terrein is goed opgeruimd. Dat moet ook wel anders zou alles gaan rotten wat op de grond lag.

Terug in het dorp rijden we bij het stoplicht rechtdoor. In dit deel van het dorp zie je enorm veel winkeltjes. Er staan zelfs een paar foodtrucks, op zijn Marokkaans dan. Op een gebouw zijn een paar motoren geschilderd, wat zullen ze hier voor beroep uitoefenen?…..


Terug naar 30 december 2020
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 2 januari 2021