2020 Marokko 28 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Zaterdag 28 november 2020: Tafraoute

De dag begint bewolkt met 10º, maar het zonnetje piept bij haar ontwaken af en toe door de wolken en schijnt op de bergen naast de leeuw. Ook daar hangen wolken en dat geeft wel een mooi gezicht.

En ja hoor, mama poes heeft het voor elkaar, ze ligt op schoot. Ze hopt van de ene schoot naar de andere, net wie haar aandacht geeft. We snappen niet zo goed waarom ze achter gelaten is, ze is zo lief. 

De wolken trekken op, het wordt een zonnige dag, waar we in onze stoeltjes van genieten. 

Er komt een man aangelopen op de camping, hij vraagt naar het hotel. Ramzi is in het dorp, die helpt daar overdag in een winkeltje. We zeggen tegen de man dat hij het telefoonnummer kan bellen dat op het bord aan de weg staat.

Even later komt-ie terug en begint een heel verhaal tegen Co, in het Frans, het gaat veel te snel. Dus dat wordt niets.

Als we ’s middags naar het dorp fietsen voor wat inkopen, staat de man bij de ingang van de camping. Hij vindt het maar vreemd dat, terwijl we in Marokko zijn, geen Frans spreken. Ik heb de neiging om te vragen dat als hij naar Nederland komt of hij dan vloeiend Nederlands spreekt, maar daarvoor is mijn Frans niet toereikend 😉

Op weg naar het dorp komen we Ramzi tegen, hij is op weg naar de camping. Vanaf de weg naar boven hebben we een goed zicht op de camping en zien de camper staan.

We komen bij ‘onze’ slager maar treffen daar alleen de jongen in opleiding aan. Hij kijkt gelijk om zich heen of de slager ergens is. Dan komt de buurman en vraagt of hij ons kan helpen. Hij is de broer van…., zelf verkoopt hij  kippenvlees.

We worden keurig geholpen en kopen daarna bij zijn eigen winkeltje nog wat kippenworstjes. Om ze los te snijden van de streng gebruikt hij het mes van zijn broer. Samen komen ze er wel, haha.

Bij de groenteboer wil ik graag knoflook, maar dat heeft de overbuurman in zijn winkeltje. Die is er niet, de groenteboer roept een aantal keren hard zijn naam, maar er komt geen reactie. Dus helpt de groenteboer even in zijn winkel, doe ook gelijk maar 6 eitjes. Die gaan in een plastic zakje, oei als dat terug op de fiets maar geen omelet wordt. 

Terug op de camping vertelt Ramzi dat hij de man aangetroffen heeft maar weggestuurd heeft, hij is ‘krank im kopf’ vertelt hij.

Tegen de schemering laat de maan zich zien, het is volle maan, met de wolkjes erbij is het een mooi gezicht.


Terug naar 27 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 29 november