2020 Marokko 25 november

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Woensdag 25 november 2020

We hebben het nog niet vaak gezien hier, maar vanmorgen hadden we een mooie zonsopkomst. Aan de kant van de zon zagen we fel licht achter de aanwezige wolken. Ja, wolken, daarom zien we dus een mooie zonsopkomst. Andere dagen was het helder.

En dan komt de zon op de tegenoverliggende bergen, de topjes komen in het licht en dat geeft een mooi contrast met de donkere bergen ervoor.

Na het ontbijt gaan we verder met onze soep. Co haalt de botten uit de bouillon, de merg is mooi uit de botten vandaan, prima zo. Hij loopt met de schaal met botten de camper uit en de katten ruiken het en beginnen te miauwen. Co stort de botten verderop uit op de grond en ze vallen direct aan op dit feestmaal. Daarna wordt er natuurlijk gewassen.

Vandaag is een bewolkte dag, wat het ook wat frisser maakt. Als we ’s middags naar het dorp fietsen hebben we een truitje aan, anders is het gewoon te koud, vooral als je bergafwaarts gaat.

Na de rotonde fietsen we naar boven, en vandaar uit heb je een mooi uitzicht de Ammelne vallei in.

We komen natuurlijk weer langs de wegomleiding en nu denk ik er aan om een foto te maken. Eerder al hebben ze de rotsen weggehakt om het daar te verbreden.

Het is de marktdag en we willen nog wat groenten kopen, vooral bloemkool. Dat zie je niet vaak maar gisteren hadden ze het op de markt. Maar bij aankomst zijn we ons boodschappenlijstje vergeten, en ik weet de aantallen niet. We kijken wel even bij de bloemkolen, maar die zien er niet zo best uit, of voelen zacht aan. 

Het is net als gisteren rustig op de markt, de marktkooplui zullen weinig omzetten in deze Corona tijd.

Toen we onderweg waren met de camper betaalden we voor diesel 8,18DH. In Tafraoute is de diesel alle jaren al duurder dan elders, zo ook nu, je betaalt voor een liter diesel 8,58DH.

Terug bij de camper worden we weer welkom geheten door de poezen familie, ze hebben ons geadopteerd. Wij verblijven binnen, want het is wat fris buiten. Als we naar buiten kijken liggen ze heerlijk te slapen op ons kleed. Eerst met zijn tweeën, dan met zijn drieën, en uiteindelijk de hele familie, lekker knus zo.

In het gastenboek schreef Martin:

leuk om de witte poezen te zien, wij hebben er zelf één gehad die ook wit was met een paar zwarte haren in haar staart, dit is goed, net als de verschillende kleuren van de ogen, als zij dat niet hebben dan zijn het albino’s en zijn dan ook doof.

Neem er maar een paar voor ons mee.

Leuk om zoiets te weten. Ik heb de poezen namen gegeven.
Eentje heeft een donkere vlek op haar kop, die noem ik vlekje.
Een tweede heeft een donkere staart, het is net of die er aangeplakt is, die noem ik staartje.
De derde is helemaal wit maar heeft een blauw oog en een geel oog, die noem ik Blue Eye.
Mama is ook helemaal wit en heeft ook een blauw oog en een geel oog, haar noem ik heel toepasselijk mama.
Ze hebben een heerlijk zachte vacht, een hoge aaibaarheidsfactor dus.

Het ritje naar het dorp was 12,2km (inclusief wandeling over de markt). We fietsten 140 hoogtemeters. 


Terug naar 24 november
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 26 november