2020 Marokko 25 december

Klik op een foto om het groter te bekijken. Daarna kun je via de pijltjes bladeren door de foto’s. Veel lees- en kijkplezier.

Als je het handig vindt, kun je je aan de rechterkant aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuw reisverslag heb geplaatst.

Vrijdag 25 december 2020: Aourir

We hebben wederom een mooie zonsopkomst, mede door de bewolking die er is. Als we later naar het restaurant lopen om te internetten zie ik dat er op de watertoren een kerstboom staat, met ballen en lichtjes. Een vrolijk kerstfeest allemaal.

’s Ochtends bel ik een paar keer naar de DHL. Toen we er dinsdag waren heb ik ons nummer laten bellen om te checken dat telefoontjes binnen komen. Dat lukte, dus het nummer wat ik in onze telefoon heb staan bel ik. Geen gehoor.

Aan Lahsen vraag ik of de DHL dicht zou kunnen zijn, omdat het een Europees bedrijf is. Nee hoor, de winkels zijn gewoon open. Ik zoek op internet nog een ander telefoonnummer op maar ook dat geeft geen gehoor.

Hebben we gelijk een doel om naar toe te fietsen vanmiddag, de DHL. Ons pakketje ligt nl. nog steeds in Casablanca. Dinsdag zei de mijnheer dat het 3 á 4 dagen zou duren, morgen is de 4e dag.

’s Middags slaan we linksaf de camping af, en na ca. 1km gaan we rechtsaf een onverhard pad op. Eerst flink omhoog, waar we een mooi uitzicht hebben over de omgeving en naar de kust verderop. Het water glinstert ons tegemoet. 

Daarna rijden we een heel eind geleidelijk aan naar beneden, dat gaat wel lekker. Het onverharde pad is op de afdaling best wel goed. Tijdens het klimmen waren we wel blij dat de zon achter de wolken verscholen was. Pffff, het was evengoed best warm.

Het pad eindigt bij een asfaltweg, die ons verder naar beneden brengt. We rijden door een kloof met apart gevormde wanden in goudtinten. Hier krijgen we flink gang, het snelste was 54km. Maar het is een brede weg zonder beschadigingen en weinig verkeer, dus leven we ons even uit.

De tocht ging zo voorspoedig dat we 5 minuten voor het opengaan van de DHL er zijn. Na even wachten mogen we naar binnen. Dezelfde mijnheer is er. Hij zoekt het op en kijkt er van op dat het pakket nog steeds in Casablanca is. Maar ja, we moeten het toch rustig afwachten, we krijgen een telefoontje als het in Agadir is gearriveerd. Hij checkt ons telefoonnummer en that’s it. 

We fietsen naar het strand en doen op de boulevard een kopje thee. Daarna fietsen we langs de boulevard en later via de hotelstraat terug. 

Op de boulevard is het bijzonder rustig, veel bedrijven zijn dicht. Voor de restaurants geldt dat je er wel iets mag drinken, maar je mag niet eten. En ’s avonds om 20uur mag je je niet meer op straat begeven. De lockdown is vanwege Kerst en Oud en Nieuw.

De strandopgangen zijn gebarricadeerd met hekken, het is verboden om je op het strand te begeven. Er staan op de boulevard op bepaalde afstand van elkaar politieauto’s die er op toezien dat de regels worden nageleefd.

We keren terug naar de boulevard en rijden door tot aan de Marina Agadir. Dit is een wijk met luxe appartementengebouwen. Eronder zijn allemaal winkels, die in een duurdere prijsklasse zitten. Het ziet er allemaal redelijk chique uit. Op een thermometer zien we dat het 27º is.

Als je met de auto bent moet je aan het begin bij een slagboom een kaartje pakken, aan het het einde van de 1-richtingsweg staat ook een slagboom. Het is niet duidelijk of je daar betalen moet, dat het een soort van tolweg is.

De zon is inmiddels tevoorschijn gekomen, lekker hoor nu. De jachthaven waar het complex omheen is gebouwd is behoorlijk leeg, ook die toeristen blijven weg.

Via de havenweg en later de N1 rijden we terug naar Aourir. Vlak voor de afdaling nemen we een asfaltweg naar rechts die boven het dorp eindigt. Hier gaan we tussen de huizen door steil naar beneden, naar de weg terug naar de camping. Tegen half 5 zijn we terug. De zon is bijna weg bij de camper.

We hebben 35.8km gefietst, waarvan 440 hoogtemeters. Het hoogste punt was 340m, het laagste 0m. We reden gemiddeld 15.8km p/u. Geen filmpje vandaag.


Terug naar 24 december
Terug naar ‘overzicht
Naar ‘coordinaten
Naar ‘reisroute

Verder naar 26 december